whatsapp

WhatsApp en Telegram gestopt met support oudere OS-versies

Ondersteuning stopgezet voor miljoenen gebruikers Telegram en WhatsApp.

© Pixabay
3 januari 2017

Ondersteuning stopgezet voor miljoenen gebruikers Telegram en WhatsApp.

Zowel Whatsapp als Telegram is deze week gestopt met de ondersteuning voor oudere versies van Android, iOS en Windows Phone.

Gebruikers van smartphones die werken met Windows Phone 7, Android 2.1, 2.2 en iOS6 kunnen niet meer met WhatsApp werken.WhatsApp meldde begin vorig jaar al dat de app voor oudere besturingssystemen uitgefaseerd zou worden. Geschat wordt dat wereldwijd nog rond de 1,4 procent van de WhatsApp-gebruikers werken met toestellen met de oudere Android-versies. In totaal heeft WhatsApp een miljard gebruikers.

Ook gebruikers van Telegram kunnen deze app niet meer gebruiken als ze met toestellen werken die draaien onder de Android-versies 2.1, 2.2, 2.3 en 3.0. Wel blijft Telegram ondersteuning bieden voor iOS 6. Telegram heeft ongeveer 100 miljoen gebruikers.

Gebruikers van BlackBerry OS, BlackBerry 10, Nokia S40 en Nokia Symbian S60 hebben nog een half jaartje respijt gekregen van WhatsApp. Op 30 juni 2017 wordt echter ook de ondersteuning van deze besturingssysteemversies stopgezet, meldt WhatsApp.

Lees meer over
1
Reacties
R.J. Wijnhoven 03 januari 2017 16:12

Shit,ik heb een IPhone 5C en die staat er gelukkig niet bij

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.