Beheer

Security
Energiecentrale

Werknemers vitale infrastructuren slordig met beveiliging

Nederlanders zijn erg nonchalant met digitale veiligheid, blijkt uit onderzoek Alert Online

energiecentrale © CC0: Pixabay.com,  Acagigasj
2 oktober 2017

Een grote groep medewerkers in de vitale infrastructuren is zich nog altijd weinig bewust van digitale gevaren. Zeker 45 procent van hen maakt zich hierover weinig zorgen. Het goede nieuws is wel dat ze het beter doen dan de gemiddelde Nederlandse werknemer.

Dat blijkt uit het Nationaal Cybersecurity Bewustzijnsonderzoek, dat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) liet uitvoeren door Motivaction. Voor het onderzoek werden deze zomer ruim 2600 werkende Nederlanders bevraagd. Daarnaast vulden ruim 100 kinderen van 11 en 12 jaar de vragenlijst hierover in.

Nederlanders zijn sowieso nog steeds erg nonchalant op het gebied van digitale veiligheid. Vooral op hun werk zijn ze er erg zorgeloos over. En die trend houdt nu al een paar jaar aan. Vorig jaar bleek ook al uit een vergelijkbaar onderzoek dat een ruime meerderheid zich weinig zorgen maakt over haar digitale veiligheid. Ook nu bleek weer dat Nederlanders thuis online voorzichtiger zijn dan op hun werk. Dat komt volgens de NCTV doordat de helft op het werk geen informatie krijgt over veiliger werken.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!