Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkloosheid verder gedaald

Het aantal werkloze IT’ers is in april verder gedaald. Eind april stonden er nog 5.849 IT’ers ingeschreven bij UWV voor een WW-uitkering.
Oudere handen op laptop
© CC0 Pixabay
CC0 Pixabay

Dat waren er in maart nog 5.963, dus er is op maandbasis sprake van een daling van 1,9% van het aantal verstrekte WW-uitkeringen aan IT’ers. Op jaarbasis was er sprake van een daling van maar liefst 13%. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van UWV.

De grootste categorie IT’ers in de WW is nog altijd de groep 50-plussers. Op dit moment ontvangen 3.048 IT’ers van 50 jaar of ouder een WW-uitkering. In de categorie 27 tot 50 jaar zijn dit er 2.536 en in de categorie onder de 27 jaar zijn dit er 265.

Minder nieuwe uitkeringen

In de eerste vier maanden van dit jaar werden er 2.353 nieuwe WW-uitkeringen verstrekt aan IT’ers. Dat zijn er net iets minder dan in de eerste vier maanden van 2018, toen er 2.367 nieuwe WW-uitkeringen werden verstrekt aan IT’ers. In 2019 gaat het tot nu toe om 253 nieuwe uitkeringen voor IT’ers beneden de 27 jaar, 1.396 WW-uitkeringen voor IT’ers in de leeftijd van 27 tot 50 jaar en 704 nieuwe uitkeringen voor werkloze IT’ers van 50 jaar of ouder.

Minder uitkeringen beëindigd

Dit jaar werden er tot nu toe 2.448 WW-uitkeringen voor IT’ers beëindigd. In de eerste vier maanden van 2018 lag dit aantal nog 7,2% hoger. Er werden meer WW-uitkeringen voor IT’ers beëindigd wegens het verstrijken van de maximale duur (1.017) dan wegens werkhervatting (858). Met name 50-plussers stroomden de WW uit omdat de maximale duur was verstreken. Ten opzichte van de vergelijkbare periode vorig jaar steeg het aantal IT’ers dat uit de WW raakte door het verstrijken van de maximale duur met 3,5%, terwijl het aantal beëindigde WW-uitkeringen voor IT’ers wegens werkhervatting juist afnam met 17,3% ten opzichte van vorig jaar.

Op dit moment is 3,3 procent van de beroepsbevolking werkloos, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), die vandaag zijn gepubliceerd. UWV verstrekte eind april 257.000 ww-uitkeringen. Daarmee daalt het aantal ww-uitkeringen alweer drie maanden op rij. Ten opzichte van eind april vorig jaar is er sprake van een daling met 18 procent. De daling van 13% voor de beroepsgroep IT steekt hier dus wat magertjes bij af.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in