Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkloosheid IT'ers neemt nauwelijks meer af

Het aantal werkloze IT’ers in ons land is in september nauwelijks afgenomen. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van UWV Werkbedrijf.
© Unsplash
Unsplash

Op 1 oktober van dit jaar stonden er 12.154 niet-werkende IT-professionals ingeschreven bij UWV als werkzoekend. Een maand ervoor waren dat er 12.308, dus maar net iets meer.

Meer AG Connect?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Sinds mei van dit jaar daalde het aantal werkloze IT’ers in ons land enkele maanden op rij aanzienlijk, maar sinds vorige maand is die snelle afname tot een halt gekomen. Begin dit jaar telde Nederland nog 17.261 werkloze IT-professionals, ruim 5000 meer dan nu.

De werkloosheid daalde op alle niveaus en voor alle drie de categorieën die UWV hanteert. Het gaat nu nog om 6.149 werkloze ICT-specialisten ICT, 3.949 vakspecialisten ICT en 2.056 ICT-managers zonder baan.

Werkloosheid in Nederland stabiel

De werkloosheid in Nederland bedroeg in september 4,7 procent van de beroepsbevolking, gelijk aan augustus. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vorig jaar kwam het werkloosheidspercentage nog uit op 5,7 procent. In september waren er 422.000 werklozen.

Carrière

Er is een tekort aan IT'ers en dat heeft impact op alle werkgevers - ze voeren een felle strijd om IT-talent. Anouk Kon van Indeed licht een tipje van de sluier op: hier kijken IT'ers naar als ze vacatures zoeken.

Bedrijven krijgen door het tekort aan IT'ers steeds meer invloed op het onderwijs. Wat gebeurt er al en wat kan er beter? En als je over een ICT-studie nadenkt, aan welke hogeschool kun je die dan het beste volgen?

Op 2 november organiseert AG Connect de tweede sessie van Scherpschutters met als thema: het binden en boeien van IT-talent. Meer informatie en een aanmeldformulier vind je hier.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in