Loopbaan

Carriere
oudere IT'er

Werkgevers laten oudere IT’er links liggen

Geen enkele beroepsrichting kent zo’n sterke mate van krapte als de ICT, maar perspectieven 45+ blijven slecht.

© CC0 Pixabay,  Stevepb
20 april 2018

Geen enkele beroepsrichting kent zo’n sterke mate van krapte als de ICT, maar perspectieven 45+ blijven slecht.

De spanning op de IT-arbeidsmarkt loopt op, blijkt uit het vandaag verschenen rapport van UWV over de arbeidsmarkt ‘Factsheet arbeidsmarkt voor ICT-beroepen’.

Inmiddels wordt de helft van de ICT-vacatures door werkgevers beschouwd als moeilijk vervulbaar, terwijl dit een jaar geleden nog 36% was. “Dat betekent dat de IT-arbeidsmarkt inmiddels als ‘zeer krap’ kan worden bestempeld”, licht Freek Kalkhoven, arbeidsmarktadviseur van UWV.

In 2017 zijn er ruim 53.000 ICT-vacatures bijgekomen, becijferde het UWV. Er is vooral vraag naar softwareontwikkelaars, informatieanalisten, webdevelopers en securityspecialisten. Toch betekent dit niet dat alle IT-professionals de banen voor het uitkiezen hebben. Vooral ouderen en lager opgeleiden vinden lastiger een baan, blijkt uit de data van UWV.

Van de 285.000 werknemers en de 53.000 zzp’ers die de beroepsrichting ICT volgens het UWV momenteel telt, is slechts 14% ouder dan 55 jaar. Dat is relatief weinig ten opzichte van andere beroepsgroepen, want gemiddeld is 20% van de werkzame personen in ons land 55 jaar of ouder.

Veel minder WW-uitkeringen

Tussen 2014 en 2017 is het aantal nieuwe WW-uitkeringen van ICT’ers sterk gedaald. De jaarlijkse instroom in de WW ligt in 2017 met bijna 7.800 WW-uitkeringen zo’n 22% lager dan in 2014. Per maart 2018 waren er bijna 6900 lopende WW-uitkeringen voor ICT’ers. Dit komt neer om 2% van het totaal aantal lopende WW-uitkeringen, waarmee de beroepsgroep ICT ondervertegenwoordigd is in de WW, want qua werkgelegenheid neemt de beroepsgroep zo’n 4% in van het totaal.

Veel oudere IT’ers werkloos

Maar dit betekent niet dat de arbeidsmarktperspectieven er voor iedereen even goed uitzien. Vooral de oudere IT’er heeft het zwaar. Maar liefst 66% van de WW-uitkeringen wordt verstrekt aan ICT'ers van 45 jaar en ouder. Zo’n 39% van de WW-uitkeringen gaan naar 55-plussers. In 2014 was dit nog respectievelijk 60 en 31%. In de WW ligt het aandeel 55-plussers veel hoger dan in de werkgelegenheid (14% in 2017).

Ondanks de tekorten op de IT-arbeidsmarkt zijn er nog steeds relatief veel werkzoekende ICT’ers met een WW-uitkering. Dat geldt dus al helemaal voor 55-plussers. Voor deze groep is het ook relatief lastig om werk te vinden: nog geen 3 op de 10 ICT’ers van boven de 55 vindt binnen 12 maanden na ingang van de uitkering een baan. Ter vergelijking: voor de groep ICT’ers tussen de 25 en 35 jaar is dit bijna 8 op de 10. “De baankansen voor oudere ICT’ers zijn dus veel lager dan voor hun jongere collega’s. Overigens zien we deze grote verschillen tussen de leeftijden ook bij veel andere beroepsrichtingen”, licht Kalkhoven toe.

Probleem nog veel groter

Waarschijnlijk is het probleem nog veel groter, omdat er een maximale duur is voor WW en de groep die na die tijd nog niet aan de slag is – relatief vaak juist de oudere ICT’er – niet meer terug te vinden is in de statistieken van het UWV. De WW-uitkering bedroeg vóór 1 januari 2016 maximaal 38 maanden. Het maximum wordt in de periode van 1 januari 2016 tot 1 april 2019 stapsgewijs (met één maand per kwartaal) volgens de afbouwregeling teruggebracht naar 24 maanden.

Mismatch

Tot slot is er in de ICT vaak sprake van een kwalitatieve mismatch: de vereiste kennis in de ICT is vaak heel specifiek en moet up-to-date zijn. Vaak zijn er volgens UWV technische vaardigheden nodig om systemen van binnenuit te begrijpen. Daarnaast is er in toenemende mate ook behoefte aan mensen met inzicht in bedrijfsprocessen en communicatieve vaardigheden, die klantwensen kunnen vertalen naar ICT. “Van ICT’ers wordt verwacht dat zij zich kunnen aanpassen aan de snel veranderende markt en dat ze hun kennisniveau continue – middels certificaten – op peil houden. Wellicht heeft een groep werkzoekenden – en dan denk ik met name aan oudere ICT’ers – verouderde certificeringen, opleidingen of werkervaring. Die groep is bovendien vaak in de ogen van werkgevers niet meer schoolbaar”, vertelt Kalkhoven.

Daarom is het UWV samen met werkgevers en opleiders betrokken bij een aantal omscholingstrajecten. Zo leidt het samen met ITPH Academy en Tempo Team vanuit het Sectorplan Haaglanden ICT hoogopgeleide werkzoekenden op tot developers. Het gaat hier met name om langdurig werkzoekenden van 45 jaar of ouder.

Salary Survey
Salary Survey 2018: oudere IT'er pessimistisch

Uit het jaarlijkse salarisonderzoek dat AG Connect en Berenschot zojuist voor de 19e keer hebben gedaan en waarvan de resultaten op 15 juni 2018 worden gepresenteerd, blijkt ook dat oudere IT'ers het relatief zwaar hebben op de arbeidsmarkt. Zij liggen relatief veel wakker over hun leeftijd en concurrentie van jongere IT'ers en worden veel minder vaak benaderd door headhunters voor een baan. Meer dan 1 op de 7 IT'ers van boven de 50 zag zijn positie op de arbeidsmarkt de afgelopen twaalf maanden verslechteren. Lees hier meer over de arbeidsmarktpositie van 45+-ers, op basis van de uitkomsten van de Salary Survey 2018.

4
Reacties
Hans-Breda 20 november 2018 12:41

Ik heb zelf veel "last" ondervonden van ICT bedrijven, en doel voornamelijk op de grote bedrijven met meet dan 2500 werknemers.
Als je kijk naar detacheerders dan kom je vaak genoeg het argument tegen dat een duurdere en oudere ICTer moeilijk in te zetten is bij klanten omdat ze een vermoedelijk te laag tarief zouden appreciëren. Bovendien heeft de bonuscultuur bij grote bedrijven ook een impact, ik merkte ook dat veel consultants goedkope, minder ervaren en jongere collega's bij klanten detacheerden, maar het betrof ook de winstmarge wat ook deels hun bonus bepaalde.
Als oudere ICT er wordt je in feite buitenspel gezet om aan projecten mee te kunnen werken bij klanten. Ikzelf merkte ook dat er steeds weer jongere collega's werden aangeboden bij klanten. Het tekort aan ICTers betreft vooral het tekort aan jongere ICTers, deze zouden immers veel meer winst op kunnen leveren.
Helaas zal leeftijd altijd een rol gaan spelen in de ICT sector, maar dan is het vooral te wijten aan bonuscultuur....

Aart van Dijk 28 april 2018 13:25

Als je ICT serieus neemt moet je regelmatig bijscholen. Dat heeft weinig met leeftijd te maken. Ik ben op 65 jarige leeftijd, na een ICT-carriere van 45 jaar, gepromoveerd tot dr. in de Informatica. Een van mijn conclusies was: een groot tekort aan deskundige ICT-ers. Praatjesmakers en zakkenvullers genoeg, maar vakkennis? Als 75 plusser volg ik nog enkele boeiende onderdelen van het vakgebied, maar laat het dagelijkse werk graag over aan anderen.

Peter Prins 26 april 2018 09:47

Toch wel typisch dat steeds meer ICT jonkies met een "burn out" thuis komen te zitten, over een paar jaar hebben ze ons "ouwetjes" gewoon weer nodig,...en wat het UWV betreft daar is nog nooit iets zinnigs uit gekomen die zijn nog te dom om te poepen, de arbeidsmarkt is op slot gegooid door alle schijnconsrtucties zoals jaarcontracten ,0 uren contracten enz, gewoon opengooien die arbeidsmarkt Free Enterprise gewoon werken waar je wilt en hoe lang ,ZZP wetgeving weg ermee!

Kees 20 april 2018 13:49

Het zou ook goed zijn als bedrijven meer willen investeren in opleiding van hun personeel of van herintredende ouderen.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.