Loopbaan

Carriere
Universiteit

Welke universiteit wereldwijd biedt de beste ICT-studies?

UvA en TU Delft behoren tot Nederlandse top.

© CC0 - Pixabay.com McElspeth
8 december 2022

Wie in Nederland een universitaire ICT-studie wil volgen, kan volgens studenten het beste terecht bij de opleiding medische informatiekunde aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Maar hoe verhouden Nederlandse universiteiten zich eigenlijk tot de wereldwijde top? En als je in het buitenland ICT wilt gaan studeren, wat is daar dan de beste plek voor?

Nederland wordt vaak geprezen om zijn hoog opgeleide beroepsbevolking, zeker in de IT-sector. En diverse studies worden dan ook geprezen door studenten, zo blijkt uit de jaarlijkse Keuzegidsen. Daarin worden opleidingen beoordeeld aan de hand van de Nationale Studenten Enquête, de doorstroom naar het tweede jaar en de studievertraging.

Dit jaar komen op universitair niveau de studies medische informatiekunde aan de UvA en informatiekunde aan de Open Universiteit – met respectievelijk 86 en 80 punten op een schaal van 100 – als beste uit de bus. Beide universiteiten komen bovendien twee keer voor in de top tien, net als de Universiteit Utrecht.

Ook wereldwijd blijken Nederlandse universiteiten best goed beoordeeld te worden wat betreft ICT-studies, al behoren ze zeker niet tot de hoogste top. Daar staan over het algemeen MIT, Oxford, Stanford University en Carnegie Mellon University.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!