Loopbaan

Carriere
Rotterdam

Welke IT’ers zitten op rozen in Rotterdam?

Bijna 38% van IT-vacatures in de Maasstad lastig in te vullen.

14 februari 2018

Amsterdam heeft de naam, maar in Rotterdam zijn ICT-vacatures ook steeds lastiger in te vullen. Met name software-ontwikkelaars hebben de banen voor het uitkiezen in ‘Rotjeknor’.

Uit gegevens die Indeed heeft verzameld voor AG Connect blijkt dat maar liefst 37,8% van alle ICT-vacatures in de regio Rotterdam moeilijk te vervullen is. Dat betekent dat ze langer dan 60 dagen open blijven staan. Onlangs berichtte AG Connect al dat in Amsterdam 27,4 procent van alle vacatures (dus ook niet-ICT) moeilijk te vervullen zijn en dat dat in de ICT voor sommige functies zelfs meer dan 50% is. Vacatures voor applicatieontwikkelaars spannen in onze hoofdstad de kroon (67,9% van de vacatures staat na 60 dagen nog altijd open). Maar ook SEO-consultants en -specialisten en Android-developers zijn lastig te vinden.

Maar hoe zit dat in Rotterdam? Welke ICT-vacatures zijn het lastigst in te vullen en welke ICT-professionals hebben de sterkste onderhandelingspositie? En welke bedrijven uit die regio hebben veel vacatures voor ICT'ers?

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!