Loopbaan

Carriere
handshake

Welk bedrijf slokt de meeste IT'ers op?

Zonnige tijden breken aan voor ontwikkelaars en andere IT-professionals

© CC0 - Pixabay TeroVesalainen
20 juli 2017

Zonnige tijden breken aan voor ontwikkelaars en andere IT-professionals

De vraag naar IT-specialisten is groot. In 2020 kan bijna drie kwart van de bedrijven als een softwarebedrijf worden aangemerkt. De digitalisering zorgt in het hele bedrijfsleven voor een zoektocht naar talenten. De ontwikkeling van Artificiële Intelligentie en blockchain gooit er nog eens schep bovenop. Maar welke bedrijven slokken nu werkelijk de meeste IT'ers op?

De grootste honger naar talent zit toch bij de echte softwarebedrijven, en die hebben vrijwel allemaal het epicentrum van hun software-ontwikkeling in Silicon Valley. Vacaturesite Indeed deed samen met TechRepublic onderzoek naar de banenmachines daar en kwam met de volgende lijst:

1. Oracle
Oracle was en is het meest populaire databasemanagement systeem volgens DB-Engines Ranking. Maar de druk van MySQL en Microsofts SQL Server is groot. Bovendien werkt het Oracle hard aan de ontwikkeling van zijn cloudpropositie. Veel werk aan de winkel dus.

2. Apple
Bij Apple draait de ontwikkelmachine op volle toeren. Onlangs werd macOS High Sierra aangekondigd waarin nieuwe eigenschappen als machine learning zijn toegevoegd, onder meer om privacybescherming te verbeteren. Verder werkt het bedrijf hard aan de ontwikkeling van iOS 11, waarin nieuwe Augmented Reality aspecten zijn verwerkt en de navigatie wordt verbeterd. Ook de HR afdeling draait daarom op volle toeren.

3. Sonsoft
Sonsoft Inc is een wereldwijd opererend advies en IT-services bedrijf opgericht in 2006. Het is een van de snelstgroeiende bedrijven in deze markt en heeft daarbij heel veel software-engineers nodig.

4. SAP
Bij SAP staat de ontwikkeling van SAP S/4HANA en andere cloudgebaseerde gereedschappen boven aan de prioriteitenlijst. Door steeds nieuwe functionaliteiten toe te voegen aan de enterprise resource planning tools werkt het bedrijf voortdurend aan het onderscheidend vermogen met de andere ERP-leveranciers zoals Oracle en Microsoft.

5. IBM
Bij IBM staan de ontwikkelingen rond Watson in het centrum van de aandacht. De supercomputer geoptimaliseerd voor het toepassen van kunstmatige intelligentie won ooit de kenniskwis Jeopardy maar wordt nu in een groeiend aantal toepassingsgebieden klaargestoomd om taken uit te voeren waarbij vaak de verwerking van natuurlijke taal een belangrijke rol speelt. Deze week nog kondigde IBM een nieuw mainframe aan waarbij beveiliging en encryptie centraal staan.

6. Google
Hoewel bij Google aan een vrijwel ontelbaar aantal projecten wordt gewerkt, krijgt de ontwikkeling van producten en diensten met daarin kunstmatige intelligentie verwerkt veel aandacht.

7. Intel
Hoewel Intel vooral bekend staat om zijn hardware, speelt de ontwikkeling van software al lange tijd een prominente rol. Het bedrijf bouwt - al dan niet samen met partners - toepassingen die nieuwe eigenschappen van de hardware vergen. Zo kondigde Intel onlangs een nieuw project aan waarbij het bedrijf samen met het US Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) een platform ontwikkeld waarbij kunstmatige intelligentie en machine learning worden ingezet voor het verwerken van big data.

8. Facebook
Ook bij Facebook staat de inzet van kunstmatige intelligentie hoog op de prioriteitenlijst. Verder werkt het bedrijf aan nieuwe mogelijkheden voor gebruikers om de gegevens van hun accounts te beschermen. Daarnaast wil Facebook een rol spelen in werkgerelateerde communicatie met de introductie van Workplace.

9. Yahoo
Oudgediende Yahoo verloor de afgelopen jaren veel van zijn glans. Daarom is het bijzonder dat Yahoo opduikt in deze Top 10. Na de overname door Verizon heeft de nieuwe eigenaar blijkbaar flink ingezet op vernieuwing.

10. Amazon
Amazon heeft zich bewezen als een bedrijf dat ideeën kan uitbouwen tot succesvolle producten en diensten. Na het pionierswerk als webwinkel pakte het bedrijf vol op het first mover advantage door de leidende positie te claimen in de ontwikkeling van zijn cloudplatform. Maar ook de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie krijgt een steeds belangrijker rol. De Lex vertaalservice op het cloudplatform, de diensten van Alexa op Echo, de slimme speaker annex huisassistent.

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.