Beheer

IT beheer
ThinPrint icon

Weg met de printerdrivers

© ThinPrint icon
4 maart 2010
Geen gedoe meer met printerdrivers op de clients. Dat belooft ThinPrint. Op de CeBIT introduceerde ThinPrint een bètaversie van van zijn .print V-Layer Basic. Bij inzet van dat product hoeft men printerdrivers allen nog maar op de printserver te installeren.

ThinPrints oplossing maakt gebruik van een virtuele printerdriver op de pc’s, de zogeheten Output Gateway. Installatie daarvan maakt afzonderlijke printerdrivers voor de printers waar de pc via het netwerk toegang toe heeft overbodig. Via de ThinPrint-technologie kan men vervolgens gebruik maken van printerdrivers op de printserver.

Het overbodig maken van printerdrivers op pc’s scheelt de beheerders veel werk, stelt ThinPrint. Voordeel van zijn oplossing is ook, dat men de gebruikers een eenduidig interface – in 15 talen - kan bieden voor de bediening van de verschillende printers die men in huis heeft.

De definitieve versie van .print V-Layer Basic moet nog voor het eind van de maand op de markt komen. ThinPrint vraagt een licentievergoeding van 18 euro per desktop voor gebruik van zijn technologie.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.