Overslaan en naar de inhoud gaan

Week uitstel voor update tegen FaceTime-lek

Apple heeft zich verontschuldigd voor het beveiligingslek in FaceTime dat eerder deze week boven tafel kwam. Door het lek is het mogelijk om anderen bij het opstarten van een groepsgesprek af te luisteren.
© Pixabay
Pixabay

Door het lek kan alles wat een Apple-gebruiker aan het doen is, worden afgeluisterd op het moment dat hij in een groepsgesprek gebeld wordt en nog niet heeft opgenomen. Hierbij viel ook te denken aan toegang tot audio- en video-opties van andermans device, ongeacht of het hier bijvoorbeeld om een iPad of iPhone ging.

Software-update

Tegenover MacRumors verklaarde de techfabrikant dat de FaceTime-bug het bedrijf erg hoog zit. “We hebben de beveiligingsfout van Group FaceTime op de servers van Apple opgelost en we zullen volgende week een software-update uitvoeren om de functie opnieuw in te schakelen voor gebruikers. We danken de Thompson-familie voor het melden van de bug. Onze oprechte excuses aan onze klanten die getroffen zijn en iedereen die zich zorgen maakt over dit beveiligingsprobleem. We waarderen ieders geduld terwijl we dit proces voltooien”, zo vertelt het bedrijf aan MacRumors.

Hoewel de bug begin deze week al ruimschoots aandacht kreeg, lukte het Apple niet om voor het einde van de week een oplossing te bieden die verder gaat dan de uitschakeling van de groepsgesprek-functie als tijdelijke pleister op de wond.

Lange termijn

Toch heeft het bedrijf naar eigen zeggen haast gemaakt met het vinden van een oplossing voor de lange termijn. “We willen onze klanten verzekeren dat zodra ons engineeringteam bekend werd met de details die nodig waren om de bug te reproduceren, het team Group FaceTime snel heeft uitgeschakeld en een bugfix probeerde te produceren. We zetten ons in om het proces waarmee we deze rapporten ontvangen en escaleren, te verbeteren, zodat we ze zo snel mogelijk bij de juiste mensen kunnen brengen. We nemen de beveiliging van onze producten uiterst serieus en we zijn vastbesloten om het vertrouwen dat Apple-klanten in ons stellen terug te blijven verdienen.”

Volgens MacRumors kan de techfabrikant zich zowel in Amerika als Canada gaan opmaken voor enkele rechtszaken naar aanleiding van de bug.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in