Development

Software-ontwikkeling
WeDeploy

WeDeploy daagt Facebook, Google en Red Hat uit

Live zetten van website, container, web app of mobiele app moet makkelijker kunnen.

9 oktober 2017

Live zetten van website, container, web app of mobiele app moet makkelijker kunnen.

Ontwikkelaars moeten zich druk maken over het creëren van toegevoegde waarde, niet het in productie nemen van hun code.

Eind vorige week kwam WeDeploy.com officieel uit de bèta-fase. Het is een cloudplatform met als doel ontwikkelaars in staat te stellen snel en eenvoudig hun code 'live' te zetten. De initiatiefnemers, Zeno Rocha en Eduardo Lundgren, ontwikkelden het platform uit frustratie met het gedoe waar ze zelf tegen aanliepen wanneer ze hun toepassingen beschikbaar wilden maken voor een groter publiek (deploy). "De deploy-fase is de belangrijkste fase in het hele ontwikkeltraject. Het moet snel gebeuren en er moeten liefst zo min mogelijk mensen bij betrokken zijn", zegt Rocha.

Een vergelijking met Firebase van Google, Heroku van Salesforce en OpenShift van Red Hat wil hij niet maken. "We hebben allerlei elementen van deze diensten samengebracht. Een ontwikkelaar kan zich volledig richten op het bouwen van zijn app zonder zich met de backend bezig te houden." Het platform biedt bijvoorbeeld diensten als user identification, e-mail-integratie en real time databases.

Als werknemers van Liferay, het bedrijf dat diensten levert rond de gelijknamige open source portalsoftware, starten Rocha en Ludgren twee jaar geleden in hun vrije tijd te bouwen aan het platform. Het prototype kreeg de werktitel Launchpad. na een paar maanden feedback gezocht te hebben bij wat eerste gebruikers bleken nog veel elementen te ontbreken. De eerste alphaversie van WeDeploy werd vorig jaar geïntroduceerd en zo'n 1000 klanten van Liferay werd gevraagd het platform te testen. Na enkele iteraties werd in augustus de bètaversie geïntroduceerd en is nu een stabiele versie beschikbaar.

Al 3000 gebruikers

Het platform kan overweg met Node.js, Ruby en Java. Het kan statische pagina's maar ook Dockerfiles ín productie nemen. Inmiddels heeft WeDeploy in de bètafase 3000 gebruikers verzameld die samen meer dan 11.000 deployments hebben gedaan. 

Het platform kent een freemium-model. Voor testdoeleinden en hobby-projecten is er een gratis versie. Voor professioneel gebruik is er een abonnementsmodel met een instapprijs van 12 dollar per maand. De Premium-versie kost 149 dollar per maand.

Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.