Innovatie & Strategie

Klantinteractie

Webwinkel geen vetpot

27 januari 2014
Slechts één op de vijf webwinkeliers verdient een modaal inkomen of meer aan zijn online onderneming. Wél draait twee derde van de webwinkeliers met enige winst.

Dat blijkt uit onderzoek van de expertgroep Online Ondernemen van Shopping 2020 in zijn eindrapport. Daarvoor hebben zij 500 online ondernemers bevraagd. 

80 procent heeft nog nooit een modaal inkomen verdiend met zijn webwinkel. Gemiddeld heeft de helft een jaaromzet van minder dan 10.000 euro. En een derde heeft nog nooit winst gemaakt. Dat geldt vooral voor webondernemers die hun webshop parttime doen. Van heeft heeft 38 procent er nog nooit een euro aan overgehouden. Wie echter full time aan de slag is met een webwinkel, doet het beter. Van hen heeft slechts 15 procent nog nooit winst gemaakt. Een kwart van hen realiseerde een jaaromzet van meer dan 100.000 euro.

Webwinkels hebben ook een kortere levensduur dan de gemiddelde onderneming. Na 4 jaar bestaat nog 41 procent, terwijl voor het gehele bedrijfsleven geldt dat 59 procent dan nog floreert. 


Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.