Beheer

Security
datalek

Website-update zorgt voor datalek Randstad

Salariswensen, woonadressen, 06-nummers en meer van werkzoekers bij Randstad was openlijk toegankelijk.

© CC BY 2.0 - Flickr Blue Coat Photos
19 juli 2018

Salariswensen, woonadressen, 06-nummers en meer van werkzoekers bij Randstad was openlijk toegankelijk.

Het lek bij arbeidsbureau Randstad is woensdagavond ontstaan, door een update aan de eigen website. Deze update was bedoeld voor de functie om profielen te kunnen downloaden, voor ingeschreven werkzoekenden zelf. In plaats daarvan zijn deze profielen open en bloot gemaakt.

Het lek is ontdekt door beveiligingsonderzoeker Dennis Veninga van Networking4all, meldt onder meer RTL-Z. Hij heeft Randstad op het lek gewezen waarna het binnen enkele uren was verholpen. De downloadpagina voor profielen bleek na verversing telkens de gegevens van een andere werkzoekende weer te geven.

Uit controle door RTL-Z blijkt dat zo in het tijdsbestek van 30 minuten zeker zeven verschillende profielen zichtbaar waren. Daarin woonadressen, e-mailadressen, 06-nummers, werkervaring, opleidingsniveau en gewenst salaris inzichtelijk voor onbevoegden. Ook de NOS heeft dit lek geverifieerd. Het bleek niet mogelijk om gericht te zoeken naar gegevens van individuele Randstad-gebruikers. Het datalek gebeurde op willekeurige wijze.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.