Beheer

Security
Joomla

Website-eigenaren reageren laks op PHP-lek

20 maart 2014
Ongeveer een zesde van de websites op het internet draait met een versie van de scripttaal PHP die kwetsbaar is voor een lek dat in mei 2012 aan het licht werd gebracht.

Dat concludeert Imperva in een security blog waarin het de aandacht vestigt op deze ongewenste situatie. Websites die gevaar lopen, draaien nog met versies van PHP die ouder zijn dan versie 5.4.2 danwel 5.3.12.

Cybercriminelen proberen momenteel actief het lek - dat in mei 2012 gerapporteerd werd in de Common Vulnerabilities and Exposures-database (CVE) - te gebruiken om in te breken, concludeert Imperva na het opzetten van een honeypot. Eigenaren van websites die nog op de kwetsbare versie van PHP draaien, moeten daarom echt maatregelen nemen.

Eén van de mogelijkheden is, PHP niet in de zogeheten Common Gateway Interface-modus te gebruiken; bij websites die draaien op en Apache webserver is dat in de standaardinstelling het geval. Webapplicatie-beveiligingsoplossingen kunnen ook helpen. Maar het beste kan men natuurlijk een nieuwere versie van PHP installeren.

 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.