Management

Juridische zaken
Smartphone China

Webgigant Tencent voorspelt meer internetregulering China

Geen slecht woord over maatregelen vanuit Peking

19 augustus 2021

Geen slecht woord over maatregelen vanuit Peking

Tencent-directeur Martin Lau voorziet nog meer regels voor internetbedrijven in China. Die uitspraken deed hij bij een presentatie van nieuwe kwartaalcijfers van 2021.

De regels lijken bij Tencent, aanbieder van cloud- en SaaS, geen weerstand op te roepen, zo meldt The Register. Internetregulering is volgens Lau een ‘wereldwijde trend’ en hij stelt dat “China voorloopt op het gebied van de uitvoering van een meer structureel regelgevingskader".

Lau had geen slecht woord over voor de vele recente regelgevende interventies van Peking, en meldde dat deze gericht zijn op het identificeren en corrigeren van wangedrag. "Ze benadrukken naleving, sociale verantwoordelijkheid en eerlijk en correct gedrag. En we mogen verwachten dat er in de toekomst, in de nabije toekomst, meer regels zullen komen", zo citeert The Register Lau.

Wall Street Journal maakte onlangs bekend dat China's belangrijkste regelgever in de technologiesector internetgiganten heeft bevolen concurrentiebeperkende praktijken en gegevensbeveiligingsbedreigingen op te lossen. Er is een programma in werking gesteld waarmee de komende zes maanden onder meer verstoring van marktwerking, schenden van gebruikersrechten, verkeerd omgaan met gebruikersgegevens en overtreden van andere regels voorkomen moet worden.

'Gezonde omgeving bevorderen'

Met de toenemende regulering wil de Chinese regering volgens Lau ervoor zorgen dat de internetindustrie van het land duurzaam kan worden op de lange termijn. "De regering erkent het belang aan de economische en sociale kant van de internetindustrie en ook de bijdrage van de industrie aan het wereldwijde concurrentievermogen. Dus daarom wil zij een gezonde omgeving op de lange termijn bevorderen", aldus Lau.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.