Beheer

Security
smart watch

'Wearables riskant op de werkvloer'

25 maart 2015
Bijna de helft van de Europese organisaties denkt dat er meer veiligheidsrisico’s zitten aan wearables op de werkvloer dan aan smartphones.

Sowieso ziet 95 procent bijkomende veiligheidsproblemen opdoemen. Maar 44 procent denkt zelfs dat het erger is dan bij smartphones voor zakelijk gebruik. Dat blijkt uit onderzoek van Vanson Bourne, in opdracht van Trend Micro, onder 800 senior IT-beslissers in Europa en het Midden-Oosten. Driekwart van hen ziet al medewerkers die wearables gebruiken op de werkvloer. Zij verwachten dat dat alleen maar zal toenemen.

Die veiligheidsrisico’s van wearables komen onder meer voort uit een gebrek aan veiligheidsbeleid, menen de ondervraagde IT-beslissers. Zij zien wearables als een zwakke plek voor aanvallen vanuit cybercriminelen. “Wearables zijn hip en handig, maar omdat ze ook persoonlijke informatie over de ‘drager’ verzamelen, zijn ze een interessant doelwit. Niet alleen voor cybercriminelen, maar ook voor organisaties die informatie en klantengegevens verkopen”, zegt Tonny Roelofs, country manager Trend Micro in Nederland.
Hoewel men zich zorgen maakt over wearables op het werk, geeft bijna twee derde van de organisaties wel toestemming ze te gebruiken voor bedrijfsdata. Bijna een kwart ontmoedigt werknemers ze op het werk te gebruiken. Daarbij is de Benelux het voorzichtigst: 42 procent tracht het te ontmoedigen.
 

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.