Management

Procesmanagement
Flow

Via waterval en agile naar een projectloos Flow-tijdperk

De impact van volledige digitalisering van het proces

© CC:0 Pixabay ar130405
9 december 2020

Momenteel zien we bij overheden en bedrijfsleven het begin van de Flow Period[1]. Deze Flow Period wordt volgens de Standish Group gekenmerkt door de ontwikkeling van software in een continue procespijplijn. Niet alleen met zogeheten software-ontwikkelstraten, maar ook met specificatiestraten.

Wat scrum is voor agile, is DevOps voor Flow. De Flow Period kent geen projectbudgetten, projectplannen, projectmanagers of scrummasters. Er zal wel een budget zijn om de pijplijn te beheren, maar de huidige projectoverheadkosten zullen drastisch dalen. Deze lagere overhead wordt bereikt door de meeste van de huidige projectmanagementactiviteiten te verminderen en te elimineren, waaronder de vele projectrapportages, maar ook door technische schuld te reduceren door het continu moderniseren van evolueerbare software.

Jim Johnson van de Standish Group citeert vaak een uitspraak van Steven Wright: “Als je ouders geen kinderen hadden, is de kans groot dat jij ze ook niet krijgt.” De uitspraak is ook van toepassing op projecten. Als u geen projecten heeft, heeft u ook geen mislukte of uitgedaagde projecten. U hoeft de kosten van het project niet te schatten. U krijgt geen projectmanager toegewezen aan het project. U zult geen conflicten hebben over budgetten.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!