Wat de mobiele browser Chrome ophield

29 februari 2012

Het antwoord is dat Google zelf Chrome niet goed genoeg vond. De pc-versie van de browser staat bekend om zijn snelheid en gebruiksgemak. Om die ervaring ook op mobiele apparatuur te krijgen was veel werk nodig. “Chrome voor Android is van de grond af opnieuw opgebouwd voor het gebruik op mobiele apparatuur”, zegt Sundar Pichai, bij Google verantwoordelijk voor Chrome and Apps. Vooral het gebruik van tabs is sterk aangepast zodat ze net zo natuurlijk op het kleine scherm van een telefoon zijn te gebruiken als op een groter scherm van een tablet. “Je kan met intuïtieve bewegingen door een onbeperkt aantal tabs bladeren net zoals je een pakje kaarten bekijkt.”

Ook het met een vinger selecteren van een link in een rijtje, een van de lastigste handelingen op een klein scherm, is makkelijker gemaakt doordat de browser automatisch inzoomt op links. Bij de eerste indrukken van Chrome voor Android lijkt de browser snel, waarmee Google zijn belofte waarmaakt. Ook het synchroniseren van de mobiele browser met de desktopversie maakt het werken op verschillende apparatuur makkelijk.
Maar er zijn ook wel minpunten. Zo ondersteunt de browser geen Flash en krijgt die functionaliteit ook niet, hebben Google en Adobe al laten weten. Daardoor is veel videoaanbod op het web niet te bekijken. Ook kan de gebruiker niet kiezen voor het tonen van de webversie of de mobiele versie die veel website tegenwoordig hebben. De bètaversie van Chrome voor Android kiest doorgaans de webversie die daardoor onleesbaar klein wordt weergegeven.
De browser maakt gebruik van de hardwareversnelling op de mobiele apparatuur, iets dat alleen door de nieuwste Android-versie Ice Cream Sandwich wordt ondersteund. Apparatuur met eerdere versies, Honeycomb en Gingerbread, kunnen dus geen gebruik maken van deze browser. Op termijn wordt Chrome de standaardbrowser voor toekomstige Android-versies.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!