Innovatie & Strategie

Security
wachtwoordkluis

Wachtwoordkluis van Apple komt naar Chrome

Apple doet stapje buiten eigen ecosysteem.

© Apple
1 februari 2021

Apple doet stapje buiten eigen ecosysteem.

Gebruikers van iPhones, iPads en/of Macs die surfen met de webbrowser van Google krijgen een handreiking van Apple. Het bedrijf brengt zijn wachtwoordkluis via een browserextensie naar Chrome. Vooral pc-gebruikers worden daarmee geholpen.

De extensie voor wachtwoorden die zijn opgeslagen in Apples iCloud is nu officieel uitgebracht. De komst van dit uitstapje voor Apple naar het Chrome-platform van concurrent Google is vorige week al uitgelekt, weet The Verge te melden. Gebruikers kunnen de toevoeging voor Googles veelgebruikte browser downloaden in de Chrome Web Store.

Overbruggen

Daar prijst Apple dit iCloud-wachtwoorden aan als manier om in Chrome op Windows dezelfde sterke wachtwoorden te gebruiken als in Safari op iOS- en macOS-apparaten. Lang geleden heeft Apple zijn Safari-browser ook uitgebracht voor Windows, maar de ontwikkeling daarvan is gestagneerd en uiteindelijk in 2012 stopgezet. Apple gaf de voorkeur aan zijn eigen ecosysteem van besturingssystemen (iOS en macOS, naast nog iPadOS en watchOS) met daarop draaiend het eigen Safari.

Die Apple-browser is begin deze eeuw gemaakt als alternatief voor Microsofts Internet Explorer (IE). Die Windows-browser is namelijk ooit uitgebracht voor het Mac-besturingssysteem, maar op gegeven moment verwaarloosd. Platformvoorkeur en strategische belangen spelen daarbij een rol. Safari is op Windows nooit groots aangeslagen, maar lang niet alle iPhone- en iPad-gebruikers hebben ook Macs.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.