Loopbaan

Carriere
Rene van Stiphout

Waarom René van Stiphout nooit wegging bij Oracle

De carrière van... de Oracle-topman die per toeval in de IT belandde.

30 oktober 2017

Eigenlijk wilde René van Stiphout maar kort bij Oracle blijven, maar dat liep anders. Elke drie jaar kreeg hij een nieuwe uitdaging en nu zit hij er nog steeds. “En opeens ben je dan zelfs landendirecteur.”

Rene 'van Stiphout belandde na de Hogere Hotelschool per toeval in de IT. Nadat hij uit het leger kwam, is hij reserveringssystemen voor hotels en de eerste winkelautomatiseringsystemen gaan verkopen voor NCR. Vervolgens raakte hij binnen NCR betrokken bij de ontwikkeling van een draadloos local area network en kwam in contact met Cees Links, de founding father van wat nu wifi heet. René bracht de eerste producten op de markt en werd verantwoordelijk voor de internationale sales. De eerste afnemers zaten in Japan, waar hij zo’n beetje om de twee weken zat. “Het was een enorm avontuur.”

Zijn NCR-collega Tino Scholman was inmiddels een eigen bedrijf begonnen, Tinoway, dat zich richtte op het auto­matiseren van buitendiensten. Hij besloot partner te worden en samen bestormden ze de internationale markt. “We hadden daar geweldige successen mee en werkten samen met bedrijven als Baan en Oracle. In 1999 werd Tinoway onderdeel van Oracle, dat toen net bezig was met de ontwikkeling van de eerste CRM-oplossingen en ons product goed kon gebruiken.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!