Loopbaan

Carriere
vrouwen

Waarom ICT juist leuk is voor vrouwen

4 vrouwen over hun vakgebied, de loonkloof en de sleutel tot het gelijktrekken van arbeidsvoorwaarden: lef.

8 maart 2018

Vandaag, 8 maart, is het internationale vrouwendag. AG Connect ondervroeg 4 vrouwen die actief zijn in de ICT over hoe het is om ondervertegenwoordigd te zijn op de werkvloer, of er sprake is van een loonkloof en hoe die eventueel gedicht kan worden, en waarom ICT zo’n interessant vakgebied is, juist voor vrouwen.

Slechts iets meer dan 10 procent van het IT-personeelsbestand in ons land is vrouw en het ziet er niet naar uit dat dat op korte termijn gaat veranderen, aangezien het aandeel vrouwen bij de harde technische IT-studies zelfs nog lager ligt. Aan de andere kant komen er steeds meer varianten op de traditionele IT-studies, waarbij het aandeel vrouwen aanzienlijk hoger ligt en ook steeds meer werkgevers lijken zich te realiseren dat een zo divers mogelijk personeelsbestand op de IT-afdeling concurrentievoordeel biedt.

AG Connect sprak naar aanleiding van Internationale Vrouwendag 4 vrouwen die al enige tijd werkzaam zijn in de IT. Hoe zijn ze in de IT terecht gekomen? Wat vinden ze zo leuk aan het vakgebied? Ervaren ze een loonkloof en wat doen ze eraan om die kloof eventueel te dichten? Zijn ze tevreden over hun arbeidsvoorwaarden en wat kan beter?

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!