Loopbaan

Carriere
Blije IT'er

Waar zoeken IT’ers naar in een baan?

Salaris nog altijd niet bepalend voor tevredenheid in werk.

18 juli 2022

Salaris nog altijd niet bepalend voor tevredenheid in werk.

Techtalent is schaars, dus willen bedrijven de mensen die ze hebben ook graag houden. Maar wat moet je doen om te zorgen dat je IT’ers aan je kunt binden? Uit het jaarlijkse salarisonderzoek van AG Connect en Berenschot onder zo’n 400 IT’ers blijkt dat vooral de sfeer en uitdagende projecten belangrijk zijn.

Wie een IT’er tevreden wil houden in zijn werk, hoeft niet direct aan een hoog salaris te gaan denken. Dat geldt zeker voor jonger techtalent, vertelden experts eerder al aan AG Connect. “In veel organisaties is GSM – geld, status en macht – het belangrijkste waardesysteem. Babyboomers doen daar gemiddeld gezien veel voor. Stress of een slechtere kwaliteit van leven vinden zij minder erg als ze maar status, macht en geld hebben”, verklaarde professor Mathieu Weggeman, hoogleraar organisatiekunde bij de TU Eindhoven. Deze oudere generatie is volgens hem dan ook gemakkelijker te verleiden om te blijven met een parkeerplaats voor de deur of een lease-auto. “Maar dat past niet bij millennials en Gen Z. Hun waardesysteem bestaat uit people, planet, profit en pleasure. Het leven moet waardevol en betekenisvol zijn.

Dit geldt ook voor veel IT’ers, zo blijkt uit het salarisonderzoek van AG Connect en Berenschot. Krap 86% van de respondenten geeft – net als voorgaande jaren – aan dat de sfeer en collegialiteit het belangrijkste is voor de tevredenheid in het werk, gevolgd door uitdagende projecten (76%). Het salaris volgt met 73% pas op de derde plek, op de voet gevolgd door flexibele werktijden (72%).

Klik op afbeelding om te vergroten.

Salaris wel belangrijker

Toch valt wel op dat het salaris een belangrijke reden is om naar een andere baan te gaan. Eén op de vijf respondenten zegt namelijk dat dit een belangrijke reden is om ergens anders te gaan werken. Dat terwijl het salaris in eerdere jaren nog op de derde plaats stond. Sfeer en ontwikkelmogelijkheden werden toen nog als belangrijker gezien.

Professor Pascale Peters, hoogleraar Strategisch Human Resource Management bij de Nyenrode Business Universiteit, gaf daar eerder al wel een verklaring voor. “Dat heeft alles te maken met inflatie en de woningmarkt.” En zoiets blijkt ook wel uit het salarisonderzoek van AG Connect en Berenschot nu. Van de respondenten geeft 21% namelijk aan zich veel zorgen te maken over de economische omstandigheden, dat daarmee op de tweede plaats staat van zorgen van IT’ers. Het meeste zorgen maken IT’ers zich over de kennis van IT - en gebrek daaraan - binnen de rest van de organisatie (29%).

Maar net als andere jaren blijkt nog wel dat IT’ers weinig geven om bonussen: een variabele beloning wordt door respectievelijk 36% onbelangrijk gevonden. En ook ruimte voor minder filekilometers en ondernemerschap is voor IT’ers niet per se belangrijk: 17% en 11% vindt dit onbelangrijk.

Klik op afbeelding om te vergroten.

Nieuwsgierig naar meer resultaten van de jaarlijkse Salary Survey van AG Connect en Berenschot? Je kunt hier meer lezen over de resultaten van Salary Survey van 2022.

1
Reacties
P.J. Westerhof LL.M MIM 19 juli 2022 13:43

TL/DR : Dus in 30 jaar is er gewoon niets veranderd.
Alleen al die duurbetaalde HRMers zijn al die tijd niets wijzer geworden. Nog maar weer een cursusje of 'seminar'?

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.