Loopbaan

Carriere
gracht

Waar woon en werk je als IT'er het best?

De drie W’s van IT-salarissen in Nederland: Wonen werken en werven.

Prinsengracht Amsterdam © CC BY-SA 2.0 - Flickr.com Steve Parker
18 november 2019

Wat hebben de woningmarkt in grote steden als Amsterdam en IT-salarissen overeen? Dat ze beide flink scheefgetrokken zijn. Dwars door expertiseniveaus en functies heen spelen ook fluctuaties in salaris naar regio. Waar kan een IT’er het beste werken, ook in verband met wonen? En waar kan een werkgever (dus) het beste werven? Kiezen voor Amsterdam lijkt niet logisch, maar is het voor sommigen juist wel.

“Developers vinden is moeilijk! Onze klanten hebben ook die uitdaging”, vertelt Nick van Weerdenburg, CEO en oprichter van Rangle.io. Dit Canadese softwarebedrijf helpt bij digitale transformaties en heeft Nederland gekozen voor de nieuwe basis in Europa. Concreet: in het dure Amsterdam. “Amsterdam is maar een tikje duurder dan Toronto”, relativeert de Canadese topman.

Team + talent

“Wij bouwen high-performance teams, dus het draait om talent.” Lokaal zijn is daarbij een must, legt Van Weerdenburg uit, vanwege het benodigde hechte contact met klanten. Talentvolle developers die goed passen in het team zijn daarbij de sleutel. “Het gaat om team plus talent, niet om kosten.” Amsterdam won in een Europese vergelijking van steden waar de Canadese firma wilde neerstrijken. De wegingscriteria waren: aanwezigheid van goede teams plus talent plus leiderschap plus connectiviteit.

Amsterdam heeft met de juiste mix van die criteria gewonnen van wereldsteden als Londen, Dublin, Parijs en Berlijn. Maar naast steden in andere EU-landen heeft Rangle ook gekeken naar Rotterdam. De Canadese oprichter van Rangle heeft namelijk Nederlandse roots en komt weleens hier. Hij weet dus dat Amsterdam niet alles is wat Nederland heeft te bieden.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!