Loopbaan

Software-ontwikkeling

Waar wonen de beste programmeurs?

Werkgevers kunnen beter in China en Rusland werven dan in de VS of India als ze op zoek zijn naar de beste programmeurs. Nederland valt net buiten de top25.

© Shutterstock
1 september 2016

HackerRank heeft inmiddels tienduizenden programmeeruitdagingen online gezet zodat ontwikkelaars hun vaardigheden kunnen verbeteren. In totaal analyseerde de organisatie zo'n 1,4 miljoen testresultaten die de afgelopen jaren werden afgenomen. Daaruit komt dus naar voren dat in China en Rusland de meeste programmeertalenten wonen. China haalt de beste cijfers op de terreinen wiskunde, functioneel programmeren en het structureren van data. Rusland blinkt op haar beurt uit in de populairste categorie: algoritmen.

IT-regio's vallen buiten de top25

De meeste kandidaten die getest zijn door HackerRank zijn afkomstig uit de Verenigde Staten en India. Toch komen die landen in de ranglijst van beste programmeurs niet verder dan respectievelijk de 28e en 31e plaats. "Als het de Olympische Spelen zouden zijn, zou China dus goud winnen op het onderdeel softwareontwikkeling; Rusland zou het zilver mee naar huis nemen en de bronzen plak gaat naar Polen", schrijft Ritika Trikha, op haar blog voor HackerRank.

"Voor de Verenigde Staten en India geldt de Olympische gedachte dat meedoen belangrijker is dan winnen. In die landen moet nog behoorlijk wat werk verzet worden voordat ze in de top25 eindigen."

HackerRank figuur 2

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!