Loopbaan

Carriere
Rugzak.

Waar kan je het beste informatica studeren?

De beste informatica opleidingen voor 2018 op een rij

© Unsplash Element5 Digital
5 oktober 2017

Nederlandse studenten hebben gemiddeld een 6,9 over voor hun hbo-ICT-studie. Dat is een ruime voldoende, maar het houdt ook weer niet over. Studenten en experts hebben behoorlijk wat te mopperen over de opleidingen. Bovendien is het een pittige studie: slechts 44% is geslaagd binnen 5 jaar. Maar waar staan de beste hogescholen op het gebied van ICT?

De relatief nieuwe opleiding Hbo-ict is volgens de samenstellers van de Keuzegids hbo 2018 perfect voor twijfelaars: je hoeft je bij deze brede studie pas in het tweede jaar echt te specialiseren. De opleiding wordt op maar liefst 17 verschillende hogescholen aangeboden, maar de kwaliteitsverschillen zijn groot.

Grote verschillen bij hbo-ICT

Alleen hbo-ICT aan Windesheim in Almere krijgt het stempel ‘zeer goed’. Gemiddeld is het rapportcijfer voor deze opleiding een 7,8. Hiermee steekt Windesheim in Almere met kop en schouders boven de rest van de onderwijsinstellingen die de brede studie hbo-ICT aanbieden uit. De (oud)studenten hebben vooral lof over voor de manier waarop ze in Almere kritisch leren lezen en denken, en de goed voorbereiding op een loopbaan in ICT. De computerfaciliteiten zijn nergens beter beoordeeld dan hier. De nummer 2 is eveneens een Windesheim-studie, maar dan in Zwolle. Deze hbo ICT-studie krijgt een 7,0 als rapportcijfer. Keurige cijfers dus, en alleen NHL in Leeuwarden blijft daar enigszins bij in de buurt met een 6,8 als cijfer.

Er zijn nog 3 andere hogescholen die nog net een voldoende scoren: de Haagse Hogeschool in Zoetermeer en Fontys in Eindhoven krijgen allebei een 5,8 en Saxion in Enschede krijgt een 5,6. Bij de andere hogescholen krijg je zeker niet altijd goed les, concluderen de (oud)studenten en de experts in de Keuzegids. “Dus woon je niet in de buurt van de top3, kijk dan of je niet toch meteen aan een meer specialistische opleiding wilt beginnen”, aldus de Keuzegids.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!