Loopbaan

Carriere
studeren

Waar kan je het beste hbo-ICT gaan studeren?

Dit zijn de beste hbo-ICT-studies volgens studenten zelf.

© CC0 - Pixabay varunkul01
11 juli 2018

Vorig jaar regende het nog onvoldoendes voor hbo-ICT-studies – als het aan (oud)studenten lag, maar dit jaar zijn ze aanzienlijk positiever. Maar waar kan je het beste zo’n studie gaan volgen en waar zeker niet?

(Oud)studenten van de bachelor hbo-ICT zijn met name te spreken over de sfeer op hun opleiding. Uit nieuwe gegevens van de Nationale Studenten Enquete (NSE) blijkt dat zij gemiddeld een 4,0 (op een schaal van 1 tot 5) overhebben voor de sfeer. Ook voor studententevredenheid is er een mooi gemiddeld cijfer: 3,6. De inhoud krijgt gemiddeld een 3,5, net iets lager dan het gemiddelde cijfer voor de voorbereiding op de beroepsloopbaan (3,6). Voor algemene vaardigheden hebben (oud)studenten gemiddeld een 3,7 over en tot slot krijgt het onderdeel praktijkgericht onderzoek een 3,8.

Eerder vandaag schreven wij al hoeveel pasafgestudeerden snel een baan vinden, in welke beroepen zij vooral terecht komen, wat zij gemiddeld verdienen en hoe hun arbeidsmarktprognose luidt.

Windesheim gooit hoge ogen

De best gewaardeerde opleiding hbo-ICT van ons land staat in Zwolle. Windesheim in Zwolle krijgt van (oud)studenten gemiddeld een 4,2. Het hoogste cijfers zijn voor de sfeer (4,3) en de studenttevredenheid (4,2). Maar ook algemene vaardigheden (4,0) en inhoud (3,9) scoorden bovengemiddeld. Overigens geldt dat ook voor de andere onderdelen voorbereiding op de beroepsloopbaan (3,9) en praktijkgericht onderzoek (3,8).

De opleiding telt momenteel 486 eerstejaars en behoort hiermee tot de grotere hbo-ICT-opleidingen in ons land. In totaal staan er 1307 studenten aan de opleiding ingeschreven. Slechts 63% van de eerstejaars stroomt door naar het tweede jaar, en 37% behaalt het diploma binnen vijf jaar. Overigens haalt 41% een hbo-bachelor-diploma of hoger binnen 5 jaar. Daarnaast studeert 13% door na het afronden van de opleiding.
 

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!