Loopbaan

Carriere
salaris

Waar blijft die salarisexplosie?

  • IT’ers krijgen er gemiddeld 2,3% bij
  • Door hoge inflatie stijgt koopkracht nauwelijks
13 juni 2019

Nadat werkgevers jarenlang de hand op de knip hielden, lijkt het er nu op dat ze – onder druk van de enorme krapte op de IT-arbeidsmarkt – toch voorzichtig aan wat dieper in de buidel tasten om IT’ers aan te kunnen trekken en behouden. Maar de inflatie stijgt net zo hard mee. Wie écht meer wil gaan verdienen, moet het dus hebben van een flinke promotie of overstappen naar een andere baan.

Gemiddeld gingen de salarissen in Nederland de afgelopen twaalf maanden 2,1% omhoog, de grootste stijging na 2009, meldt het CBS. Uit het jaarlijkse salarisonderzoek van AG Connect en Berenschot – dit jaar alweer voor de 20e keer gehouden – blijkt dat dat voor IT’ers nog net iets meer is. Gemiddeld kregen de 2.682 respondenten die zijn begonnen aan ons onderzoek er namelijk ook 2,3% bij. Dat is inclusief de IT’ers die promotie maakten. Als je die groep niet meetelt, komt de gemiddelde slaristoename zelfs maar uit op 1,7%.

Dat lijkt na de salarisstijging van vorig jaar (1,3%) en het jaar ervoor (1,2%) nog best behoorlijk, maar door de snel oplopende inflatie (1,85% over de vergelijkbare periode, maar op dit moment al 2,1%) gaan IT-professionals er qua koopkracht dus opnieuw niet of nauwelijks op vooruit. De inflatie in Nederland is momenteel trouwens een van de hoogste in de eurozone.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!