Innovatie & Strategie

Security
Internet of Things, IoT

Waar blijft de S in IoT?

Certificeringen en CE-keurmerk voor IoT in de maak.

8 april 2020

Met het internet of things (IoT) zijn er talloze mooie toepassingen gekomen, zoals de mogelijkheid om apparaten in huis met spraak of een app op afstand aan te sturen. Maar het beveiligingsniveau van die apparaten wisselt sterk. Daarom willen diverse partijen regels opstellen voor de beveiliging van IoT-apparaten. Dat kan echter niet van de ene op de andere dag.

Op dit moment is het wat wet- en regelgeving betreft treurig gesteld met de beveiliging van IoT-apparaten. In Nederland en op Europees niveau zijn namelijk geen regels aanwezig voor de digitale veiligheid bij dergelijke apparaten.

Fabrikanten van dergelijke apparatuur kunnen dus zelf besluiten in hoeverre zij beveiligingsmaatregelen invoeren en of ze gebruikers informeren en voorlichten over dit onderwerp. Het is dus niet verrassend dat een groot deel van de IoT-apparaten – zeker die voor consumenten – nog wat te wensen overlaat aan beveiliging. Zo zijn bepaalde apparaten niet beveiligd met een wachtwoord, wat inbraak vergemakkelijkt, en blijken persoonlijke gegevens soms inzichtelijk.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!