Beheer

Security
NSA logo

VS zet spyware op geëxporteerde IT-apparatuur

© NSA
13 mei 2014
De National Security Agency NSA geeft toe dat routers en servers bestemd voor gebruik buiten de VS routinematig voorzien werden van hulpmiddelen waarmee het mogelijk is ongemerkt gegevens uit de apparatuur te halen.

Het hoofd van de NSA-afdeling Access and Target Development stelt dit klip en klaar in een rapport uit 2010, meldt The Guardian op basis van gegevens van klokkenluider Edward Snowden. De apparatuur wordt vervolgens netjes verpakt en voorzien van de verzegeling van de producent naar de internationale klanten verstuurd.

De toegevoegde gereedschappen maken na installatie van de apparatuur na enige tijd zelf contact met de NSA-servers waarna de NSA toegang krijgt tot het apparaat en het netwerk kan bestuderen.

Pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet

De Amerikaanse regering was altijd erg achterdochtig met betrekking tot het gebruik van bijvoorbeeld Chinese apparatuur van Huawei omdat deze, volgens de Amerikanen, door de Chinese overheid was voorzien van achterdeurtjes. Om diezelfde reden mocht destijds netwerkproducent 3Com niet verkocht worden aan Chinese geïnteresseerden. Nu blijkt dat de VS zelf geen haar beter was.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.