Beheer

Security

'VS in actie tegen Chinese hackers'

4 september 2015
De Amerikaanse overheid stelt op korte termijn sancties in tegen Chinese bedrijven die betrokken zijn bij internetspionage of andere vormen van cybercrime in de Verenigde Staten. Dat meldde de zakenkrant Financial Times gisteren op basis van ingewijden.

De sancties worden mogelijk begin volgende week al aangekondigd. Daarmee zouden ze samenvallen met het bezoek van de Chinese president Xi Jinping aan de VS. De timing is echter omstreden, het Witte Huis zou erop aandringen de maatregelen uit te stellen tot na het bezoek.

Zorgen

In de VS bestaan grote zorgen over de toenemende cybercrime vanuit China. Volgens de FBI is China ervoor verantwoordelijk dat het aantal gevallen van economische spionage met ruim 50 procent is gegroeid.

Schuldigen isoleren

De sancties zouden bedrijven die zich schuldig maken aan spionage of diefstal afsnijden van de internationale financiële markten. In de VS wordt een streng regime gehanteerd, waarbij banken grote boetes riskeren als ze zich niet aan sancties tegen bedrijven of landen houden.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.