Overslaan en naar de inhoud gaan

Vraag naar mbo-ict'ers in Amsterdam het grootst

In het eerste kwartaal van dit jaar zijn er 2690 ict-vacatures ontstaan op mbo-niveau. Dit blijkt uit een update van de Basiscijfers Jeugd. Daar hebben de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en UWV afgelopen week de nieuwe vacaturecijfers gepubliceerd.
Studeren in de bibliotheek
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

Van de bijna 2700 ontstane vacatures in het eerste kwartaal van 2019 waren er 1690 op mbo-niveau 4, 740 op mbo-niveau 3 en 260 op mbo-niveau 2. De vraag naar ict’ers was het grootst in de Groot Amsterdam met 310 mbo-vacatures. Daarvan waren 180 vacatures op niveau 4, 90 op ict-niveau 3 en 40 op niveau 2.

In Drenthe minste vraag

Ook in Midden Utrecht was de vraag groot. Met 180 vacatures op niveau 4, 80 vacatures op niveau 3 en 30 op niveau 3 komt die regio op een totaal van 290 ontstane vacatures. In de regio Drenthe was de vraag naar ict mbo’ers het laagst; er ontstonden slechts 20 vacatures, waarvan niet een op mbo-2-niveau. Het aantal ontstane ict-vacatures op mbo-niveau is nagenoeg gelijk aan het eerste kwartaal van 2018 toen er 2780 ict’ers op mbo-niveau werden gezocht.

Met de Basiscijfers Jeugd geven UWV en SBB een actueel beeld van de kansen en mogelijkheden voor jongeren op de regionale arbeidsmarkt en stagemarkt. Elk kwartaal komt er via dashboards een update, met recentere cijfers of aanvullende informatie. Sinds 2009 publiceren UWV en SBB de Basiscijfers Jeugd gezamenlijk. De Basiscijfers Jeugd bestaat uit vijf thema’s: studenten, kans op werk en stage, vacatures, werkzoekenden en stages en leerbanen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in