Loopbaan

Branche
gemeente Amsterdam

Vooral buitenlandse ICT-bedrijven naar Amsterdam

Nieuw record voor regio Amsterdam: buitenlandse bedrijven brengen banen.

© gemeente Amsterdam
22 januari 2016

Nieuw record voor regio Amsterdam: buitenlandse bedrijven brengen banen.

De regio Amsterdam heeft afgelopen jaar een recordaantal nieuwe buitenlandse bedrijven verwelkomd. In 2015 vestigden zich 140 bedrijven in de metropoolregio, liet de gemeente vrijdag weten. Deze ondernemers zorgen in drie jaar tijd voor 2953 arbeidsplaatsen, is de verwachting.

Een groot deel van de nieuwkomers (36) is actief op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. Ook de financieel-zakelijke dienstverlening is goed vertegenwoordigd. De meeste nieuw gevestigde bedrijven (totaal 47) komen uit de Verenigde Staten, zoals bijvoorbeeld fotobedrijf Shutterstock en WeWork, dat werkplekken verhuurt.

Uitbreiding

Ook hebben 35 reeds gevestigde buitenlandse bedrijven in de Amsterdamse regio hun activiteiten vorig jaar uitgebreid. Die groei leverde 3068 extra arbeidsplaatsen op.

Gunstige ligging

Buitenlandse ondernemingen besluiten veelal hun Europese hoofdkantoor in Amsterdam te vestigen. Volgens de gemeente komt dat door "de gunstige ligging en goede fysieke en digitale bereikbaarheid". Ook openen multinationals graag een marketing- of verkoopkantoor in de hoofdstedelijke regio.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.