Overslaan en naar de inhoud gaan

Voor smartphone-innovatie moet je nu kennelijk bij Amazon zijn

Die suggestie wekt in ieder geval een bericht op BGR, dat bij verschillende van zijn bronnen het waarheidsgehalte verifieerde van een eerder bericht in de Wall Street Journal. De Amerikaanse zakenkrant meldde onlangs dat Amazon van plan is een smartphone uit te brengen met een 3D-scherm waar de gebruiker zonder special bril van kan genieten. Dat wordt onderschreven door de bronnen waar BGR op vertrouwt.
Business
Shutterstock
Shutterstock

3D zonder bril of speciaal voorzetglas

BGR heeft ook enige details en foto's van prototypes boven water weten te krijgen. De details hebben vooral betrekking op de werking van het 3D-scherm. Amazon zou daarvoor gebruik maken van een aantal sensoren en viertal infraroodcamera's in de hoeken van het toestel. Op die manier kan de smartphone voortdurend de houding van het gezicht en de stand van de ogen ten opzichte van het scherm registreren. De ingebouwde software kan aan de hand daarvan het perspectief zodanig aanpassen dat voortdurend de indruk van een driedimensioneel beeld wordt gewekt.

Amazon gebruikt dat 3D-effect in het gebruikersinterface, maar ook in de presentatie van de artikelen in zijn webwinkels. Daarnaast probeert Amazon onafhankelijke softwareproducenten te verleiden om software voor zijn 3D-interface te ontwikkelen.

Eigen versie van Android

Het beeldscherm zou 4,7 inch groot zijn. De pixeldichtheid zou met 720p HD wat kleiner zijn dan bij de concurrenten, die in hun topproducten tot 1080p HD gaan. Verder zou de smartphone uitgerust zijn met een Qualcomm Snapdragon-processor, 2 gigabyte RAM, een 13 megapixel-camera en een camera aan de voorkant voor videogesprekken. Het apparaat zou draaien onder een aangepaste versie van Android, vergelijkbaar met het besturingssysteem dat Amazons tablet aanstuurt

Amazon zal zijn smartphone naar verwachting over twee tot drie maanden annonceren, en eind van de zomer of begin van de herfst in Amerika op de markt brengen. Hoe het apparaat gaat heten, is nog onbekend, aldus BGR.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in