Management

Procesmanagement
papierwerk archief

Voor elke verpleegkundige een digitale tweelingzuster

Digital Twin helpt - mits datamanagement op orde is

© Shutterstock Oleg Golovnev
26 oktober 2021

Procesmanagement is gemeengoed geworden en wordt ingezet voor het oplossen van vraagstukken over het inrichten van (groeiende) organisaties, verbeteren van samenwerking tussen medewerkers, afdelingen en organisaties en kwaliteits-/kosten issues. Dat IT-systemen de uitvoering van processen ondersteunen, is daarbij van groot belang. Het grootste deel van onze IT-systemen wordt echter als inflexibel bestempeld. Zorgprofessionals klagen bijvoorbeeld al decennia over te veel nutteloze registraties met een registratielast tot gevolg, inmiddels is dit voor velen zelfs de hoofdreden om de zorg te verlaten. Goed datamanagement kan een oplossing zijn, schetst Arjen Maris.

Wetten, regelgeving en ons product- en dienstassortiment veranderen sneller dan we onze processen en systemen kunnen inrichten of bijsturen. Jaren geleden konden we dit nog verklaren doordat:

  • IT op de balans stond en over een lange periode afgeschreven moest worden en
  • IT door de organisaties zelf was ontwikkeld, waarbij er in huis onvoldoende capaciteit en kennis was om de toenemende veiligheids-, functionele en technische issues bij te houden.
 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!