Beheer

Windows
Windows 11-laptops

Volgende update voor Windows 11 in zicht

Verbeteringen die de 'grote' 2022-update niet hebben gehaald.

© Microsoft
5 oktober 2022

Verbeteringen die de 'grote' 2022-update niet hebben gehaald.

Microsoft geeft testers van Windows nu toegang tot aangekondigde functionele verbeteringen aan het besturingssysteem, zoals tabbladen in de Windows Verkenner. Die ingebouwde app voor bestandsbeheer staat al enige tijd op stapel om tabs te krijgen, zoals bijvoorbeeld webbrowsers al jaren hebben. Deze en andere vernieuwingen voor Windows waren niet op tijd af voor de 'grote', jaarlijkse update die Windows krijgt.

Voor het ontvangen van de functionele veranderingen moeten gebruikers wel eerst die 2022-update (22H2 genoemd) installeren. Microsoft geeft in een blogpost aan wat testers, zogeheten Windows Insiders, dan kunnen verwachten van die update voor de update. De nieuwe features worden nu uitgerold in het preview-kanaal voor Windows 11.

Slimme suggesties

Daarbij krijgen niet alle bètatesters gelijk deze update, want Microsoft doet de uitrol geleidelijk aan. De Windows-maker houdt door middel van telemetrie de vinger aan de pols om eventuele problemen tijdig te zien en dan eventueel de uitrol af te remmen. Ook is het bij problemen mogelijk om bepaalde configuraties qua hardware en qua software te vermijden bij het beschikbaar stellen van deze update.

Naast de tabbladen voor de Windows Verkenner krijgt Windows 11 met deze feature-update nog enkele andere verbeteringen. Dit omvat ook 'Suggested Actions' voor informatie die gebruikers kopiëren, zoals bijvoorbeeld telefoonnummers of datums die in de toekomst liggen. Windows geeft dan een suggestie om de gekopieerde gegevens te gebruiken voor een Skype- of Teams-gesprek, of om een afspraak aan te maken in de agenda. Deze functionaliteit komt nu beschikbaar voor gebruikers in de Verenigde Staten, Canada en Mexico.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.