Innovatie & Strategie

Datamanagement
Google

Voedsel- en voedingsgegevens nu in Google Search

Googlen in de VS kan nu ook op eten: calorieën, vetten, koolhydraten en meer.

31 mei 2013

Googlen in de VS kan nu ook op eten: calorieën, vetten, koolhydraten en meer.

Google geeft in de VS gedetailleerde informatie over voedsel en voedingswaarde via Google Search. Voor meer dan 1000 soorten fruit, groente, vlees en maaltijden is in Google Search te vinden hoeveel calorieën, vetten, koolhydraten en proteïnen ze bevatten.

Google Search ontsluit de voedsel- en voedingsinformatie met de eerder aangekondigde ‘conversational search’-interface, waarmee gebruikers vragen kunnen stellen als: ‘Hoeveel calorieën zitten er in een glas sinaasappelsap?’ of ‘Hoeveel vet zit er in een donut?’ Ilya Mezheritsky, product manager van Google, schrijft in haar blog: “Je krijgt meteen het antwoord op je specifieke vraag, en kunt doorklikken naar relevante voedingsinformatie. Als je wilt krijg je ook alternatieven voorgeschoteld.”

Google Knowledge Graph

Google Search put de voedingsgegevens uit Googles Knowledge Graph, het project dat ten doel heeft alle informatie die op het web te vinden is, op één plaats samen te brengen. “De Graph helpt ons gerelateerde dingen met elkaar te verbinden,” schrijft Mezheritsky, ”zelfs in de gevallen dat voedsel een compleet andere naam heeft dan waar je naar hebt gevraagd. Wie in het Engels naar de hoeveelheid calorieën in ‘summer squash’ zoekt, krijgt als relevant voedsel ook zuchinni of courgette te zien, wat een subcategorie van ‘summer squash’ is."

Google gaat de komende weken de voedsel- en voedingsinformatie in de VS uitrollen die vooralsnog ook alleen daar te raadplegen zal zijn. Op termijn zullen er meer gegevens over meer producten en maaltijden beschikbaar komen, ook in meerdere talen.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.