Vodafone

Vodafone verkoopt belang in Proximus

25 augustus 2006

Het Belgische mobieletelecombedrijf Proximus komt volledig in handen van Belgacom. Het Britse telecomconcern Vodafone verkoopt zijn belang van 25 procent voor 2 miljard euro om schulden af te lossen. Dit hebben beide partijen vrijdag bekendgemaakt. 

Belgacom bezit al 75 procent van Proximus, dat onder meer concurreert met KPN-dochter BASE. Vodafone vindt zich naar eigen zeggen voor de lange termijn niet de meest geschikte houder van een minderheidsbelang in het bedrijf. Beide partijen blijven samenwerken, onder meer op het gebied van internationale dienstverlening.

Belgacom liet daarnaast weten dat het zijn belang van 5,8 procent in de Franse telecomonderneming Neuf Cegetel heeft verkocht aan branchegenoot SFR, de mobieletelecomtak van Vivendi. Het Belgische telecombedrijf ontvangt daarvoor minimaal 187 miljoen euro. 

De voormalige monopolist op het gebied van vaste telefonie in België publiceerde vrijdag ook zijn volledige halfjaarcijfers. Maandag waren de belangrijkste cijfers al naar buiten gebracht, omdat een aktetas was gestolen. Toen bleek dat de nettowinst in het eerste halfjaar was gedaald van 780 miljoen naar 434 miljoen euro. De omzet steeg met bijna 3 procent naar 3,03 miljard euro. 

Belgacom gaat er nog altijd vanuit dat de omzet uit mobiele telefonie dit jaar met 3 tot 5 procent zal dalen. Bij vaste telefonie gaat het bedrijf uit van een daling van 3 procent. Dit is exclusief de inkomsten uit it-onderdeel Telindus. (anp)

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!