Juridische zaken
rechter

Vodafone vangt bot bij rechter om positie KPN

Rechter: KPN heeft Vodafone niet tegengewerkt

© CC0 - Pixabay
28 september 2017

Rechter: KPN heeft Vodafone niet tegengewerkt

Telecomconcern KPN heeft zijn positie op de Nederlandse markt niet misbruikt om de concurrentie dwars te zitten. Dat heeft een rechter bepaald in een zaak die door Vodafone was aangespannen.

Vodafone zei te zijn tegengewerkt in een poging om een positie te verwerven met het aanbieden van televisie in Nederland. De landelijke introductie van Vodafone Thuis, een gecombineerde TV-, vast internet- en telefonieaanbod liep daarmee volgens de onderneming aanzienlijke vertraging op, omdat KPN toegezegde diensten niet leverde.

Vodafone schatte de schade op 115 miljoen euro. Daarvoor wilde het KPN laten opdraaien. De rechter ging daar niet in mee.

Volgens de rechter was er in dit geval zelfs geen eens sprake van een zogeheten economische machtspositie van KPN, zoals Vodafone beweerde. Andere telecomaanbieders hebben immers eigen tv-platforms ontwikkeld zonder gebruik te maken van de diensten van KPN. Daarbij constateerde de rechter geen onrechtmatig handelen onafhankelijk van de gesloten overeenkomsten.

KPN is blij met de uitspraak en herkent zich nog altijd niet in het beeld dat Vodafone schetst.

Meer AG Connect?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.