Computer

VNG kritiseert plan modernisering overheid

Robot. © Flickr/Creative Commons Chris Isherwood
2 december 2003

'Minister De Graaf voor Bestuurlijke vernieuwing en Koninkrijksrelaties hanteert bij de Kabinetsvisie Modernisering Overheid en het daarbij behorende Actieprogramma een weinig moderne aanpak.' Dat schrijft de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) in een reactie op het Actieprogramma ' Andere Overheid' dat vanochtend werd gepubliceerd.

De koepelorganisatie is boos op coördinerend minister De Graaf, omdat zij pas enkele dagen voordat het Actieprogramma werd vastgesteld bij het overleg werd betrokken. Minister de Graaf heeft volgens de VNG wel een vervolgoverleg aangekondigd. 'De inzet van de VNG daarbij zal zijn dat over het Actieprogramma Modernisering Overheid alleen op basis van gelijkwaardigheid afspraken zijn te maken', aldus de VNG in een persbericht.

De gemeenten zijn volgens de VNG op vele terreinen die het kabinet noemt, zoals verbetering van de dienstverlening, verminderen bureaucratisering, intensivering toepassing ICT en versterken van de burgerparticipatie al jaren hard aan de slag. 'Opmerkelijk genoeg lijkt dit de opstellers van de nota te zijn ontgaan'. (svm)

Zie ook:
De Graaf zet vaart achter e-government - 2 december 2003

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!