Development

Cloud
cloud

VMware en Amazon begraven strijdbijl

Volgende week bevestigen Amazon Web Services en VMware - voormalige rivalen - hun samenwerking.

© www.freeimages.co.uk
7 oktober 2016

De samenwerking is nog niet officieel, maar Fortune is er op basis van bronnen bij beide bedrijven zeker van dat komende donderdag er groot nieuws komt van deze bedrijven. De overeenkomst is de laatste stap in de toenadering tussen de twee bedrijven.

VMware liet zich enkele jaren geleden nog laatdunkend uit over publieke clouddienstverleners. Het bedrijf zag zichzelf als facilitator om toepassingen die traditioneel in datacentra van bedrijven en andere organisaties draaiden uit te laten breken naar de cloud. Het bedrijf wilde met de bouw van eigen datacentra voorzien in dat cloudaanbod. Wanneer taken direct bij een clouddienstverlener werden belegd, waren ze voorgoed verloren voor VMware, redeneerde het bedrijf.

VMware maakt 180 graden draai

Inmiddels is er een andere wind gaan waaien. VMware zag in dat het met de bouw van een eigen cloudinfrastructuur te laat was en stopte dat initiatief. AWS op zijn beurt zag steeds meer de voordelen van een hybride cloudoplossing in en realiseerde zich dat concurrenten als Microsoft, IBM en Google daar een beter aanbod hebben. Een samenwerking met VMware kan Amazon daarom faciliteren bij het leveren van zo'n naadloze hybride oplossing.

VMware maakte onlangs op zijn VMworld conferentie al duidelijk hope het bedrijf de public cloud dienstverlener wil benaderen. Het bedrijf introduceerde Cloud Foundation, een set diensten die bedrijven helpt met vSphere hun workloads te verdelen tussen het eigen datacentrum en datacentra bij publieke dienstverleners die VMware draaien. Volgens Fortune vullen VMware en AWS donderdag in hoe Cloud Foundation zijn plek krijgt in combinatie met de AWS-servers.

De deal is overigens niet exclusief. VMware sloot in februari al een vergelijkbare overeenkomst met IBM en diens Softlayer public cloud-aanbod. De deal met AWS is echter wel een orde groter, met Amazon als de marktleider bij uitstek in de publieke clouddienstverlening.

 

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!