VMware: cloud als evolutie

29 januari 2010

Het is duidelijk dat Van Enter deze procedure ook zelf volgde toen hij benaderd werd voor de functie bij VMware.Wat voegt het product Van Enter toe aan de Nederlandse organisatie SEnD en omgekeerd? “Ik had zelf de behoefte iets lokaler te opereren dan ik bij Oracle deed, toen heel Europa mijn werkgebied was.” Hij verwacht dat VMware kan profiteren van zijn ervaring bij een grote internationale speler. “VMware is nu elf jaar oud en ongelooflijk snel gegroeid. Het bedrijf en de lokale vestiging maken nu een stap naar volwassenheid en een breder productaanbod.”

De veranderingen bij de fabrikant verlopen deels autonoom, door de lancering van nieuwe producten, deels door acquisities. Een belangrijk nieuw product is VMware Go, een SaaS-oplossing voor servervirtualisatie. “De kracht van Go is dat de klant het zelf geheel kan configureren. En het is gratis. Slechts de service-uren die je eventueel van een partner nodig zou hebben bij de ondersteuning, vergoed je.” Klanten die meer willen, moeten opschalen en gaan wel betalen voor de producten. Het gratis aanbieden van deze servervirtualisatiesoftware maakt indirect duidelijk waar de winst op dit moment te halen valt: VMware zet zwaar in op desktopvirtualisatie. En kan die oplossing combineren met diensten die profiteren van virtuele omgevingen, zoals de producten van het onlangs geacquireerde Zimbra.

Voor gebruikers die dit alles omarmen, moet het een kleine stap naar cloud computing zijn. Toch spreekt Van Enter graag over “een geleidelijke overgang naar cloud-oplossingen”. “Cloud is een containerbegrip, waardoor het ook als te groot en zwaar kan worden ervaren in de markt. Uiteindelijk is cloud computing geen doel op zich. Maar wie zoekt naar een optimale situatie en in tijden van crisis is dat al gauw een bezuiniging, vindt in cloud-oplossingen al gauw een antwoord. Naast kostenreductie wordt dan al gauw duidelijk dat ook de toegenomen flexibiliteit en schaalbaarheid van de IT een onderscheidende factor wordt.”

Op 9 februari, tijdens vForum in het Hart van Holland in Nijkerk, kunnen de Nederlandse VMware-gebruikers kennismaken met Willem van Enter.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!