Overslaan en naar de inhoud gaan

Vint Cerf: privacy is de uitzondering

'Vader van het internet' Vint Cerf zei tegen de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) dat ons eigen gedrag in een tijd van sociale netwerken en tech-accessoires zorgt dat we privacy wel kunnen vergeten.
© Flickr
Flickr

De FTC hield een workshop over tech-accessoires als slimme brillen en horloges en had onder andere Vint Cerf uitgenodigd, een informaticus die aan de wieg stond van het TCP/IP-protocol. Cerf werkt inmiddels onder andere als internetevangelist voor Google en staat bekend om zijn visionaire uitspraken.

Cerf vertelde de commissie dat het steeds moeilijker zal worden om privacy te beschermen, omdat het sociale intellect van de mens niet berekend is op het technologietijdperk. Internetgebruikers realiseren zich niet wat ze zoal over zichzelf prijsgeven op de sociale netwerken. Laat staan, voegde hij eraan toe, dat we rekening houden met het feit dat onze telefoons en smartwatches altijd doorgeven waar we zijn.

Cerf gaf toe zelf geen idee te hebben hoe mensen hun privacy kunnen beschermen in deze tijd, of wat er in richtlijnen zou moeten staan. De technologie evolueert zo snel dat we de gevaren en privacy-risico's nog niet begrijpen, aldus Cerf. "Ons sociale gedrag is schadelijk voor privacy," vatte hij samen, "privacy is misschien wel de uitzondering".

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in