Innovatie & Strategie

Klantinteractie
Vint Cerf

Vint Cerf: privacy is de uitzondering

Mensen ondermijnen hun eigen privacy, constateert internetgrondlegger Vint Cerf.

© Flickr JD Lasica
20 november 2013

Mensen ondermijnen hun eigen privacy, constateert internetgrondlegger Vint Cerf.

'Vader van het internet' Vint Cerf zei tegen de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) dat ons eigen gedrag in een tijd van sociale netwerken en tech-accessoires zorgt dat we privacy wel kunnen vergeten.

De FTC hield een workshop over tech-accessoires als slimme brillen en horloges en had onder andere Vint Cerf uitgenodigd, een informaticus die aan de wieg stond van het TCP/IP-protocol. Cerf werkt inmiddels onder andere als internetevangelist voor Google en staat bekend om zijn visionaire uitspraken.

Cerf vertelde de commissie dat het steeds moeilijker zal worden om privacy te beschermen, omdat het sociale intellect van de mens niet berekend is op het technologietijdperk. Internetgebruikers realiseren zich niet wat ze zoal over zichzelf prijsgeven op de sociale netwerken. Laat staan, voegde hij eraan toe, dat we rekening houden met het feit dat onze telefoons en smartwatches altijd doorgeven waar we zijn.

Cerf gaf toe zelf geen idee te hebben hoe mensen hun privacy kunnen beschermen in deze tijd, of wat er in richtlijnen zou moeten staan. De technologie evolueert zo snel dat we de gevaren en privacy-risico's nog niet begrijpen, aldus Cerf. "Ons sociale gedrag is schadelijk voor privacy," vatte hij samen, "privacy is misschien wel de uitzondering".

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.