Overslaan en naar de inhoud gaan

Vingerafdruk steeds makkelijker gefopt

Vingerafdruksensoren blijken te foppen met zogeheten 'DeepMasterPrints', een nieuw type plaatjes van vingerafdrukken die de identiteit van 77 procent van de individuen in een testdataset kan imiteren met een foutpercentage van 1 procent.
Vingerafdrukken
© Pixabay CC0 Public Domain
Pixabay CC0 Public Domain

Wordt de nauwkeurigheid verder opgeschroefd naar 0,1 procent fouten zijn de plaatjes nog altijd in staat een match te vinden bij 23 procent van de individuen in de database.

De DeepMasterPrints zijn het resultaat van een technologie die valse vingerafdrukken oplevert die bij verschillende mensen een match oplevert. Dat maakt het potentieel mogelijk de authenticatie met een vingerafdruk op een systeem te ondermijnen, stelt ZDNet.

De onderzoekers van de New York University hadden al eerder het systeem Masterprints met een vergelijkbare aanpak. Ze hebben echter het systeem verbeterd zodat nu de randen van de patronen in de vingerafdrukken veel natuurgetrouw overkomen, alsof een geïnkte vinger over papier wordt gerold.

Brutekracht-aanval mogelijk

Het systeem is gericht op het gebruik van delen van vingerafdruk. Veel vingerafdrukauthenticatie-systemen werken zo. Doordat met de beschreven methode elke afbeelding een match kan geven met verschillende authentieke vingerafdrukken, wordt een brutekracht-aanval met de visuele informatie op een authenticatiesysteem mogelijk, vergelijkbaar met het gebruik van een wachtwoorden-database op een klassiek inlogsysteem. De onderzoekers zeggen dat de match zowel plaatsvindt bij het vergelijken van vingerafdrukken die zijn gemaakt met klassieke 'vinger op papier'-methode als degene die met moderne sensor-gebaseerde apparatuur zijn gemaakt.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in