Beheer

Security
vingerafdruk

Vingerafdruk kan heel simpel vervalst worden

© Pixabay CC0 Public Domain
24 februari 2016
Een smartphone met een sensor voor vingerafdrukken kan eenvoudig worden geopend door gebruik te maken van een kopie van de vingerafdruk in kwestie. Dit toonde een Chinees bedrijf op het Mobile World Congress in Barcelona.

Opvallend is, dat de firma Vkansee hiermee zijn eigen glazen ingooit, want het bedrijf produceert zelf namelijk sensoren voor vingerafdrukken. Toch is het niet moeilijk om een van klei gemaakte kopie van een vinger te gebruiken om een telefoon die vergrendeld is, weer te openen. Maar, zo stelt een woordvoerder van Vkansee, deze kleitechniek werkt alleen goed bij sensoren met een lage resolutie. De duurdere sensoren laten zich niet bedotten door een nepvinger.

2 Factor authentication

Dat het zo makkelijk is om een sensor voor de gek te houden met een nagemaakte vingerafdruk is wel een pleidooi voor het gebruik van 2 factor authentication, waarbij een gebruiker zijn of haar telefoon alleen maar in kan komen door twee identificatiemiddelen te gebruiken. Bijvoorbeeld een vingerafdruk en een wachtwoord. Op de website van de BBC staat een filmpje over de inbraakmethode met een vinger van klei.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.