Haven Rotterdam

Vijf sterren voor software Havenbedrijf Rotterdam

© CC BY0SA 4.0 Raimond Spekking
20 oktober 2011
Het Havenbedrijf Rotterdam heeft het hoogste vijf sterren TÜViT-certificaat gekregen voor het informatiesysteem HaMIS, versie 1.30.0. Vijf TÜViT-sterren wil zeggen dat het informatiesysteem kwalitatief goed in elkaar steekt en daardoor softwaretechnisch goed onderhoudbaar en aanpasbaar is.

De algemeen directeur van het Duitse certificeringsinstituut TÜV Informationstechnik GmbH (TÜViT), Antonius Sommer, was aanwezig om het certificaat te overhandigen aan Herman Hanekamp, de Programmamanager Informatievoorziening voor de Havenmeester, bij Havenbedrijf Rotterdam.

 

Srum-project HaMIS

 

HaMIS (Havenmeester Management Informatie Systeem) is een nieuw informatiesysteem voor de begeleiding van het scheepvaartverkeer in de Rotterdamse haven. Begin dit jaar is de nieuwe ‘havenkaart’ opgeleverd met daarop een realtime overzicht van de schepen die zich van de Van Brienenoordbrug tot 57 kilometer voor de kust bevinden. Ter ondersteuning van de inspectie van gevaarlijke stoffen is te zien waar schepen met gevaarlijke lading zijn en welke gevaarlijke stoffen ze aan boord hebben. HaMIS wordt met de Agile ontwikkelmethode Scrum gebouwd.

Het certificaat is door SIG in samenwerking met TÜViT ontwikkeld en is specifiek gericht op het aantonen van de technische kwaliteit van softwaresystemen conform ISO 9126 en een aantal daarvan afgeleide evaluatiecriteria. Software van hoge technische kwaliteit leidt tot: verlaging in kosten van eigendom, vermindering van beheerrisico's en vooral het eenvoudig aanpasbaar houden van softwaresystemen, zodat voldaan kan worden aan nieuwe gebruikerswensen.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.