Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf sterren voor software Havenbedrijf Rotterdam

De algemeen directeur van het Duitse certificeringsinstituut TÜV Informationstechnik GmbH (TÜViT), Antonius Sommer, was aanwezig om het certificaat te overhandigen aan Herman Hanekamp, de Programmamanager Informatievoorziening voor de Havenmeester, bij Havenbedrijf Rotterdam.
Dok bij Damen Shipyards Rotterdam
© CC BY0SA 4.0
CC BY0SA 4.0

Srum-project HaMIS

HaMIS (Havenmeester Management Informatie Systeem) is een nieuw informatiesysteem voor de begeleiding van het scheepvaartverkeer in de Rotterdamse haven. Begin dit jaar is de nieuwe ‘havenkaart’ opgeleverd met daarop een realtime overzicht van de schepen die zich van de Van Brienenoordbrug tot 57 kilometer voor de kust bevinden. Ter ondersteuning van de inspectie van gevaarlijke stoffen is te zien waar schepen met gevaarlijke lading zijn en welke gevaarlijke stoffen ze aan boord hebben. HaMIS wordt met de Agile ontwikkelmethode Scrum gebouwd.

Het certificaat is door SIG in samenwerking met TÜViT ontwikkeld en is specifiek gericht op het aantonen van de technische kwaliteit van softwaresystemen conform ISO 9126 en een aantal daarvan afgeleide evaluatiecriteria. Software van hoge technische kwaliteit leidt tot: verlaging in kosten van eigendom, vermindering van beheerrisico's en vooral het eenvoudig aanpasbaar houden van softwaresystemen, zodat voldaan kan worden aan nieuwe gebruikerswensen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in