Beheer

Security
verzekering

Verzekeringen tegen cyberaanvallen steeds specifieker

Dekking voor cyberrisico's verdwijnt uit algemenere verzekeringen

© Pixabay CC0 Public Domain
24 januari 2018

Verzekeraars ontwikkelen steeds meer specialistische, op maat gemaakte cyberverzekeringen als reactie op de almaar groeiende dreigingen van cyberrisico’s. Cyber-gerelateerde onderdelen in algemene verzekeringen verdwijnen hierdoor uit beeld.

Dat constateert verzekeraar Aon in zijn Cybersecurity Predictions Report 2018.  Door de groeiende hoeveelheid schade als gevolg van cybercriminaliteit is een grotere vraag naar verzekeringen. Maarten van Wieren, Managing Director van Cyber Solutions Group bij Aon Nederland: “De toegenomen bezorgdheid over aansprakelijkheden en de financiële en operationele impact van cyberrisico’s zorgt in 2018 voor veranderingen in de verzekeringsmarkt. Organisaties eisen uitgebreidere cyberverzekeringen die de volledige impact van cyberrisico’s dekken. Verzekeraars spelen daarop in.”
Maar terwijl organisaties steeds meer op maat gesneden verzekeringen willen, zullen de verzekeraars de dekkingen beperken voor verliezen door cyberaanvallen in aansprakelijkheidsverzekeringen en andere zakelijke verzekeringen.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!