Development

Infrastructuur
Kubernetes

Vernieuwd Kubernetes containerbeheer klaar voor massa

Het open source beheergereedschap krijgt in nieuwe versie belangrijke uitbreidingen.

3 juli 2017

Het open source beheergereedschap krijgt in nieuwe versie belangrijke uitbreidingen.

Eind vorige week kwam Kubernetes versie 1.7 beschikbaar. Nieuwe eigenschappen komen tegemoet aan de behoefte van grote bedrijven om containers op grote schaal in te kunnen zetten.

Kubernetes is het open source gereedschap dat webgiganten als Google, Facebook, Ticketmaster al geruime tijd inzetten om hun webapplicaties beheersbaar te houden. Door toepassingen op te knippen in microservices en deze in containers te laten draaien, zijn ze veel makkelijker aan te passen en te schalen.

Om het beheer van grote hoeveelheden containers in goede banen te leiden, is Kubernetes ontwikkeld. Bedrijven als Google, Red Hat, Docker, CoreOS, IBM en Microsoft hebben belangrijke bijdragen geleverd aan het vormgeven van Kubernetes.

Kubernetes aangepast aan wensen gebruikers

Inmiddels ontdekken steeds meer bedrijven de voordelen van het open source gereedschap. Een deel van de wensen van deze gebruikers wordt met de nieuwe versie van Kubernetes ingelost. Zo kunnen nu API's die door derden zijn ontwikkeld, in runtime aan Kubernetes worden toegevoegd. Ook is Container Runtime Interface (CRI) toegevoegd, een mogelijkheid om gegevens over de containers uit de runtime te destilleren.

In deze versie is ook Containerd geïntegreerd, een set orchestratietools ontwikkeld door Docker. Verder is een aantal beveiligingsmaatregelen genomen waardoor beveiligingsbeleid beter kan worden afgedwongen en gecontroleerd. Een volledig overzicht van de nieuwe eigenschappen is te vinden op d website van CoreOS.

ZDNet interviewde Scott Johnston, COO van Docker over de noodzaak van eenvoudiger containerbeheer:

 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.