Verlate dip in vraag naar zzp’ers

11 september 2009

Ook de intensiteit waarmee IT’ers op zoek zijn naar een nieuwe opdracht, nam af. De gebruikersintensiteit is hiermee voor de derde opeenvolgende maand gedaald. Deze daling is met name te wijten aan de teruggelopen hoeveelheid respons per aanvraag. Zzp’ers steken nog steeds veel energie in het vinden van een nieuw project, maar lijken iets selectiever te reageren op openstaande aanvragen.

De daling van het aantal aanvragen in augustus heeft vooralsnog geen negatieve gevolgen voor het voorzichtig positieve sentiment in de markt voor zelfstandige ICT-specialisten. Zelfs partijen die met een halvering van hun aantal projecten te maken hadden, doen dit veelal af met de simpele verklaring ‘zomermaand’.

De financiële sector bleek al eerder mondjesmaat weer externe expertise in te huren en nu is het de beurt aan de overheid en FMCG’s om voor enige positieve signalen te zorgen. Of de wens slechts de vader van de gedachte is, zal blijken, maar desgevraagd verwachten de meeste spelers dat eind september al een sterke verbetering van de markt zal plaatsvinden.

 

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!