Beheer

Security
Toetsenbord.

Verkoop ransomware is zeer lucratief

Leveranciers ransomware verdienen wel meer dan 100.000 dollar per jaar aan de verkoop

© Unsplash Rishi Deep.
20 oktober 2017

Leveranciers ransomware verdienen wel meer dan 100.000 dollar per jaar aan de verkoop

De handel in ransomeware groeit jaarlijks met 2500 procent. In totaal zijn meer dan 6300 marktplaatsen actief waar meer dan 45.000 producten worden verkocht.

Dit zijn de belangrijkste conclusies uit een rapport van IT-beveiliger Carbon Black. Het werd onlangs gepresenteerd op een congres van het bedrijf in San Francisco. De prijs van ransomware varieert van 50 dollarcent tot 3000 dollar. De gemiddelde prijs ligt op 10,50 dollar.

De verkoop van ransomware steeg volgens de onderzoekers van 249.287 dollar in 2016 naar 6.237.248 dollar in 2017.

Volgens de FBI is er in 2016 door middel van ransomware voor 1 miljard dollar aan losgeld verdiend. Carbon Black denkt dat de introductie van de Bitcoin samen met het anonieme netwerk TOR (The Onion Router) een belangrijke voorwaarden zijn geweest voor de explosieve toename van ransomware-aanvallen.

Criminelen zetten cloud in

“Ransomware is een snelgroeiende, cloudgebaseerde zwarte markt waar schade aanrichten en winst maken centraal staan. Tegenwoordig vermijden legitieme bedrijven zware investeringen in infrastructuur en hackers doen hetzelfde. Met ransomware hebben hackers eigenlijk een model ontwikkeld voor een cloudgebaseerde, zeer winstgevende, effectieve en gebruiksklare diensteneconomie”, zegt Rick McElroy, security strategist van Carbon Black.

Het volledige rapport is te downloaden van de website van Carbon Black

Meer AG Connect?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.