Veranderingen maken de werkvloer onzeker

20 februari 2009
Pothoven: “Enkele van onze mensen gaan over een paar jaar met pensioen. Vervanging wordt moeilijk: onze applicaties draaien onder Open VMS en die kennis is schaars. Kennis van onze operationele omgeving is nog schaarser. Bovendien zijn er vrij weinig doorgroeimogelijkheden binnen onze organisatie, dus je moet het werk wel interessant en afwisselend houden.”
Pothoven stelt dat er de afgelopen jaren een paradox is ontstaan. “Aan de ene kant lopen de beheerkosten snel op. Er zijn allerlei slimme oplossingen bedacht, zoals Citrix en thin clients, om die kosten terug te dringen. Hierdoor wordt beheer tamelijk standaard. Aan de andere kant wordt de infrastructuur steeds complexer. Je hebt kwalitatief hoogwaardig personeel nodig om dat goed te beheren.”

Beheerder 2.0
Zijn beheerders in Nederland aan een carrière-update toe? Volgens John Lieberwerth en Ernst Fuld gaat het beheervak door technologische en organisatorische veranderingen ingrijpend op de schop. Beheerders staan voor de keuze om zich te specialiseren of te regisseren.
Deze week komt de werkvloer aan bod. Bert Pothoven (foto), ICT-manager bij massaoverslagbedrijf EMO, ziet beheer standaard worden en infrastructuur steeds complexer. Marcel en Vincent, systeembeheerders bij een uitgeverij, zien outsourcing op zich afkomen en zitten in onzekerheid.

Heb jij een uitgesproken mening over waar het beheer naartoe gaat of een idee hoe je als beheerder de toekomst doorstaat, praat dan mee. Stuur je mening naar Ester Schop (e.schop@sdu.nl).

EMO stelde zich de vraag of het nog wel verstand wil hebben van beheer. “Het antwoord is nee. Het is uitstekend uit te besteden, waardoor er op onze eigen IT-afdeling mankracht vrijkomt voor ander werk. Onze IT’ers kunnen zich nu meer richten op softwareontwikkeling en applicatiebeheer, dat we wel graag in eigen handen willen houden. Permanente beschikbaarheid is hierbij van cruciaal belang. Dat is niet iets wat je zomaar over laat aan derden.”

Volgens Pothoven is het moeilijk om de beheerafdeling de benodigde switch te laten maken die wordt ingegeven door elkaar snel opvolgende ontwikkelingen. “De beheerder zelf moet hier ook in meegroeien. Het verschilt per individu of dat gaat lukken, een mismatch is een reëel risico.” De ICT-manager merkt dat jongere medewerkers over het algemeen snel ‘om’ zijn en open staan voor verandering. “De huidige generatie is geschoold op het gebied van beheer, de oudere generatie beheerders is er destijds ingerold, simpelweg omdat ze er affiniteit mee hadden. Zij zijn vaak wat minder goed bestand tegen veranderingsprocessen en lopen de kans straks overvleugeld te worden door de nieuwe generatie.”
Toch merkt hij dat de wil tot verandering er uiteindelijk wel vaak is. “Beheer wordt vaak gezien als meer van hetzelfde, zeker als je het een paar jaar hebt gedaan. Het wordt nogal eens als het minst sexy ICT-beroep gezien. Als je als werkgever de minst interessante werkzaamheden uitbesteedt, waardoor er meer tijd overblijft om spannendere dingen te gaan doen, dan geeft dat de motivatie van medewerkers een ‘boost’.”

Pothoven denkt dat de gemiddelde beheerafdeling van organisaties waarvan ICT niet de corebusiness is, over enkele jaren aanzienlijk zal zijn geslonken in omvang. “Dat betekent niet dat er geen goede boterham meer mee te verdienen valt. Het werk zal zich alleen grotendeels verplaatsen naar enkele grote, gespecialiseerde partijen. Maar ook in organisaties als de zijne zal de beheerder niet helemaal verdwijnen. Er zal altijd minstens één beheerder blijven rondlopen om calamiteiten op te vangen en om als aanspreekpunt voor externe partijen te fungeren en het geleverde werk te controleren. De beheerder zal nooit uitsterven.”

Marcel en Vincent werken als senior systeembeheerders voor een uitgeverij in Zuid-Holland. Marcel draagt onder meer verantwoordelijkheid voor het SAN, de Windows-omgeving en VMware. Vincent doet Sun Solaris-OS en de Red Hat- en Debian-distributies van Linux. Hoelang beide heren nog voor de uitgeverij zullen werken, is onzeker, omdat er wordt gewerkt aan plannen om de hardware en het beheer van het serverpark uit te besteden aan een externe partij. De mannen begrijpen dat er iets moet gebeuren. Maar tot er een aanbieding van de kant van de sourcingpartner ligt, zitten Marcel, Vincent en een collega van operationeel beheer in onzekerheid over hoe hun baan er straks uit gaat zien.
Een flinke toename van de reisafstand is een verandering die bij het doorgaan van de deal zeer waarschijnlijk wordt. Marcel woont in Den Haag, Vincent in Zoetermeer en de beoogde sourcingpartner is gevestigd in Amsterdam. Een enkele reis naar de werkplek zal van een kwartier naar anderhalf uur gemiddeld oplopen. Voor het overige tasten de heren in het duister. Marcel: “Pas als de deal rond is, krijgen wij te horen wat het voor ons gaat betekenen. We hebben inmiddels een aantal workshops met mensen van de externe partij achter de rug, maar aan die gesprekken kunnen wij geen rechten ontlenen.”

De beheerders horen verhalen over hun nieuwe werkgever waar ze niet gerust op zijn. Ze houden er rekening mee dat ze straks alleen nog ‘images’ die door het buitenlandse hoofdkantoor zijn goedgekeurd mogen gaan installeren. Dat is een flinke verarming van het brede en diversere werkpakket dat de mannen nu voor de uitgever uitvoeren. Vincent: ”Dit bedrijf is momenteel enorm in beweging en dat maakt het werken hier voor ons leuk.”
Marcel: “Neem Windows 2008. Daar gaan we mee spelen om erachter te komen wat de voordelen en de verbeteringen zijn. Dat soort werk is er straks misschien niet meer bij en dan is het een stap terug voor ons. Het zou best kunnen dat wij een soort derdelijnssysteembeheerders worden straks. Met minder afwisseling in het werk en meer specialisatie.”
De belangrijke reden voor hun werkgever om het serverpark uit te besteden, ligt in een noodzakelijke uitbreiding. De afweging is die uitbreiding in eigen huis te doen of niet. Ook de afhankelijkheid van slechts twee systeembeheerders wordt als te groot ervaren. Het is beter als er een team van externe technici achter de hand is om bij te springen als dat nodig is. Marcel en Vincent wachten de aanbieding af voor ze nu stappen zetten.
 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!